Rezervistul

luni, 29 mai 2017

‎Edmond Milea‎ în PENSIONARII MILITARI UNIŢI ÎNTR-O SINGURĂ FORMĂ ASOCIATIVĂ

Camarazi,
In urmă cu câteva zeci de minute am parasit Palatul Parlamentui, unde m-am întâlnit și am discutat cu câțiva deputați despre locul în care au fost plasați (aș zice aruncați!!) militarii în noua lege a salarizării. Un loc umilitor si neonorant, care duce oastea Țării în pragul dispariției, periclitând grav apărarea, independența și suveranitatea națională.
Deputații s-au arâtat contrariați că lucrurile discutate cu ei nu au fost prezentate și de structuri reprezentative ale militarilor, adica M.Ap.N., in primul rând, dar și asociațiile profesionale și sindicatele ”de ramură”.Manipularea din această perioadă ascunde modul parșiv prin care reprezentații puterii (PSD+ALDE), dar și UDMR gândesc politica de apărare a Țării și așeaza cariera militară în cadrul societății românești. Faptul ca soldatul este considerat ”municitor necalificat”, colonelul reprezintă 2,5 femei de serviciu, iar seful militar al Armatei (adică Seful SMG) este pe aceași treaptă cu un pâpușar, trebuia să ridice de pe scaun Președintele României (comandant suprem!!), pe ministrul apărării, dar și pe șeful SMG. ”Găselnița” cu anexa legii salarizării escamotează decizia politică a guvernanților de a lovi indirect in rezervișii militari, cârora să nu li se acorde drepturile prevăzute de lege. Cine nu pricepe acest joc mârșav, să-și vad liniștit de ”pensia nesimțită”. Pe aceștia e clar că nu-i deranjează discriminarea la care sunt deja supuși pensionarii militari, crezând că au suficientă ”osânză” să reziste până la capâtul vieții cu ”cuantumul aflat in plată”. Să fie sănătoși și ei și cei care stau încă ascunși în casele de vacanță! Aceștia sunt și cei care au contribuit prin pasivitate și obediență la degradarea statutului militarului român în societate, iar acum nu au curajul să-și apere cu demnitate casta din care încă fac parte.
E posibil ca lipsa noastră de reacție (a militarilor de carieră, în primul rând) să schimbe radical locul și locul militarului român în societatea românească. Asta vreți domnilor generali, ofițeri, maiștrii militari, subofițeri și angajați pe baza de contract? Asta vreți să lăsați generațiilor viitoare? Lașitatea și obediența nu sunt valori specifice militarului român. Iar pentru asta, cei care mai au sânge kaki (scuze aviatori si marinari!!) să-și facă auzită vocea și fapta. Acum cât nu e prea târziu.
Îl rog public pe Dl. Gl. Dr. Mircea Chelaru să participe la ședințele comisiilor din Camera Deputaților de mâine și, probabil, poimâine, alături de reprezentații SCMD și ai celorlalte asociații ale rezerviștilor pentru a pleda în favoarea militarului român și a Armatei Române. Așteptăm semnalul dlui general. Mulțumim anticipat!
Ne vedem mâine în Parcul Izvor începând cu ora 12.00.
Cu stima,
Col(r) Edmond MILEA

14 comentarii:

  1. Daca vrea sa se erijeze in aparatorul intereselor rezervistilor ar face bine sa se prezinte. Spre exemplu "Sunt Col (r) ......am avut o cariera de .... astfel: Cdt. pl....x ani, Cdt. Cp....y ani, " sa vedem daca nu cumva este de aceeasi speta cu Dogaru. Nu vreau sa fiu carcotas dar oameni de genul Dogaru sunt toxici pentru interesele noastre. Iar Gl. Chelaru nu mai este printre noi....este prins undeva intre universul oniric si cel astral, vorbind cu Zamolxes. Sa fim seriosi, putem gasi un general adevarat in randurile noastre, care sa ne reprezinte adecvat.......Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu o sa gasesti un general adevarat, poate in alte tari...

      Ștergere
    2. Am onoarea să mă prezint: Sunt col.(r) Trofimov Ifim, „ultimul comandant” al Batalionului 1 Tancuri „Vlad Țepeș” din Târgoviște. „Rezervistul” și adresa de e-mail rezervistul@gmail.com îmi aparțin, dar nu m-am erijat chiar în apărătorul intereselor rezerviștilor, pentru că sunt un rezervist neimplicat în politică și fără ambiții de înălțare sau promovare. Faptul că cineva Anonim îmi reproșează că nu m-am prezentat, mi se pare paradoxal, mai ales că, exceptând anumite materiale preluate asupra cărora nu fac nicio modificare, toate celelalte postări sunt în nume personal, cu date reale și poze originale. Dar iată, pe scurt, povestea mea:
      Sunt din Mila 23, Delta Dunării și locuiesc în Târgoviște. Am absolvit LMDC „Dimitrie Cantemir” Breaza în 1978, SMOATcAu „Mihai Viteazu” Pitești în 1981, Cursuri Făgăraș în 1984 și 1989, AISM în 1995, Colegiul de Război UNAp 2007. Am fost Cdt.Pl.Tc. 1981-1983, Cdt.Cp.Tc. 1983-1989, Șef Stat Major B.Tc. 1989-1993, Of.2, apoi Șef S3/Bg.40Mc, Cdt. B.1Tc. „Vlad Țepes” (01.08.2001-30.04.2005), Șef S2 la Bz.2Log. 2005-2006, Cdt.Dp.129 Mat.Th. 2006-2008. După 12 rapoarte făcute la 12 apariții consecutive ale Buletinului Informativ al Armatei am concluzionat că Armata nu mai are nevoie de mine și am trecut în rezervă la sfârșitul anului 2008. Am organizat și condus aplicații în Poligoanele Babadag, Cap Midia, Cincu și Mălina/Smârdan. Am participat la înălțarea primelor două reactoare de la Cernavodă, la pozarea cablurilor electrice la Ecluza Cernavodă, la lucrări în agricultură pe câmpurile dobrogene, la diverse lucrări în portul Constanța și Dep.4 Sud. etc. Actualmente lucrez la SC SILNEF BRAȘOV și sunt șef Depozit Halda de Zgură Târgoviște. Mă străduiesc să fiu echilibrat în toate situațiile, fapt pentru care nu există riscul să jignesc sau să nedreptățesc pe cineva.

      Ștergere
  2. De ce ati crede ca militarii sunt "altfel" ? Priviti numai cate structuri asociative am infiintat ! Priviti ce "camarazi" s-au instalat in fruntea acestora ! Priviti la luptele mizere dintre acestia ("ca care, ca care, ca care din noi e mai tare") ! Si atunci nu ne meritam soarta ? In acest moment, singura solutie ar fi constituirea unei federatii. Ca nici unul din liderii actuali nu ar renunta la scaunul lui, cat de mic ar fi el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt de acord cu dumneavoastră, dar aveți și dreptate, în anumite privințe. Din respect că ați postat acest comentariu vă dau un răspuns care va dubla numărul de accesări ale acestei pagini. Cred în existența unor militari și cunosc persoane care pot fi considerate model, deci, sunt „altfel”, dar nu voi da exemple acum și aici, că nu e cazul. Într-adevăr, s-au constituit zeci și zeci de organizații, cluburi, asociații, federații, ramuri, ligi etc, nici nu știu cum să le numesc, deși cineva mi-a sugerat „organizații... de tip interese personale şi de partid”. Iată aici o listă făcută „în grabă”:
      1. A.D.M.A.R. – Apararea drepturilor Militarilor Activi in Rezerva si Retragere
      2. A.N.M.C.R.R.
      3. A.N.M.C.R.R. din directia informatii si protectie informativa
      4. A.N.C.M.R.R. din STS
      5. L. M. P.
      6. S.C.M.D.
      7. A.O.R.R. – asociatia ofiterilor din Romania
      8. A.C.M.R.R.- asociatia cadrelor militare în rezervă și retragere
      9. A.M.V.V.D. – asociatia militarilor veterani cu dizabilitati
      10. A.V.V.R. – asociatia veteranilor si vaduvelor de razboi
      11. L.M.M.M.- Liga maistrilor militari de marina
      12. F.M.R. – federatia militarilor din ROMANIA
      13. A.S.C.M. – asociatia sotiilor cadrelor militare
      14. A.C.M.F.R.R.- asociatia cadrelor militare femei in rezerva si retragere
      15. A.U.N.C.M. – asociatia uniunea nationala a cadrelor militare
      16. A.J.A.B.C.M.R.L.
      17. Asciatia Cadrelor Militare de Cai Ferate si Transporturi
      18. A.N.C.‚’’R.M. ”
      19. A.N.M.R.R.A.G.-Arma geniu.
      20. A.S.C.A.M.E.D. – asociatia cadrelor militare din spitalul universitar
      21. A.C.A.R.- asociatia casa de ajutor reciproc a cadrelor militare
      22. ASOCIATIA ROMIL
      23. ASCOL
      24. ASOCIATIA STINDARD
      25. ASOCIATIA CADRELOR DE CHIMIE
      26. CLUBUL AMIRARILOR
      27. SOCIETATEA INGINERILOR MLITARI DIN CADRUL AGIR
      28. ASOCIATIA IMPREUNA PENTRU VIITORUL CONSTANTA
      29. ASOCIATIA DE CARITATE DIN ARMATA ROMANIEI
      30. ASOCIATIA DE PRIETENIE A MILITARILOR CRESTINI DIN ROMANIA
      31. ASOCIATIA ,,ZARAND’’ A VANATORILOR DE MUNTE
      32. PENSIONARII MILITARI UNIȚI ÎNTR-O SINGURĂ FORMĂ ASOCIATIVĂ...
      La urma urmei, nu-i treaba mea sau a dumneavoastră că s-au înființat. Dar o explicație la de ce s-or fi înființat, o găsiți în postarea mea de astăzi, dedicată Zilei Rezervistului Militar.

      Ștergere
  3. Dar dumneavoastră , domnilor ofițeri, când erați în funcțiile de comandă ce demersuri a-ți făcut pentru rezolvarea acestor probleme ?
    Sau acum când v-ați trezit la realitate , cu greutățile din viața civilă , vă regrupati în fel și fel de asociații sau organizații de pensionari rezerviști ?
    Sincer , vă meritați soarta !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar și neștiind dacă sunteți același Anonim sau... altul, vă răspund: Funcția mea de comandă, a fost mai mult de execuție. Nu e locul și nici momentul să dau explicații sau să vin cu justificări. Cert este un lucru: în cariera mea, am educat și instruit sau, mai bine spus, prin mâna mea au trecut cam 3-4 mii de soldați, subofițeri și ofițeri. Nădăjduiesc că le-am fost exemplu. De ce crezi tu, anonimule, că toate datele mele sunt publice și sunt mândru de ce am făcut? Dar ai și dreptate. Fiecare își merită soarta!

      Ștergere
    2. În afara ca își iau salarii dincotizatiile noastre și alte avantaje personale, ce au făcut cei din conducerile acestor zecii de asociații?

      Ștergere
  4. Comandantii providentiali in Romania nu exista si din pacate nu prea au existat in ultimii 50 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Comandantii providentiali in Romania nu exista si din pacate nu prea au existat in ultimii 50 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasile, tu crezi că avem nevoie de comandanți providențiali? Comandanții providențiali se vor naște doar în război.

      Ștergere
  6. Raiul VANATULUI MARE (Urs, Mistret, Cerb, Caprioare etc.) SURPRIZA Placuta ! ACUM, VAND PROPRIETATEA MEA de Vacanta, din zona Curtea de Arges: http://docdro.id/nJu1qYV ;
    Acum Statul Roman, OFERA TIMP DE 4 ANI CONSECUTIVI, LA 10000 DE APLICANTI ANUAL, CATE 44000EU NERAMBURSABILI PTR. DEMARAREA DE NOI AFACERI si 200.000EU ptr. FERME NOI.
    S-AU PUBLICAT CONDITIILE DE ACORDARE. http://www.startupcafe.ro/stiri-finantari-21730328-start-nation-startup-44000-euro-200000-euro-antreprenori-modificari-amendamente.htm ;
    https://www.scribd.com/document/350629268/Legea-prevenirii-proiect ;
    Faceti planul de Afaceri, pe baza OFERTEI de mai JOS.
    Vand, Proprietatea mea de Vacanta, din zona Curtea de Arges: COM. VLADESTI,
    Raiul VANATULUI MARE(Urs, Mistret, Cerb, Caprioare etc.)
    Fructe de padure(Depozit frgorific si expeditie in VEST, sau FABRICA de DULCEATA, MAGIUN,de mere, prune, nuci, gutui etc. Cu Fonduri Europene)
    Mari Pastravarii, ca model.
    Turismul ECUMENIC (Avem Manastiri si Biserici ,,MINUNATE" IN ZONA), EXTRATERESTRU DESENAT 1386-1418; Lăcaşul este construit pe temelia unei biserici mai vechi, ctitorie a tatălui lui Mircea cel Batrân (1386-1418), ci şi prin ciudatului desen descoperit pe una dintre cărămizile aşezământului.
    Citeste mai mult: adev.ro/nkn8wn
    http://adevarul.ro/locale/pitesti/extraterestrul-manastirea-tutana-mister-200-ani-credinciosii-cred-necurat-zidurile-bisericii-preotii-vorbesc-despre-creatura-ciudata-1_54f5c81c448e03c0fd2f48a9/index.html ;
    SANATORIU in care vin OAMENI de Pretutindeni cu Afectiuni ACUTE, CRONICE sau AUTOIMUNE si li se REDA SANATATEA.
    VEZI LOCATIA pe Youtube mai jos.
    http://www.youtube.com/watch?v=gGPndysKjK4&feature=youtu.be ; In com. Vladesti/AG, 9 cam.=297mp
    si teren 5500mp = 60.000 EU
    sau 70.000 in 2 rate. 10% ptr. Intermediar. 0784376111; BADIU DOREL ( Actorul Mircea Diaconu are si el, casa AICI

    RăspundețiȘtergere
  7. SEFII INDUSTRIEI ,,FARMA’’ SPUN ANGAJATILOR
    „Tineți minte că noi dezvoltăm medicamente pentru a înlătura simptome. Noi nu tratăm”.
    Veți primi o industrie de miliarde de dolari, care face o mulțime de oameni bolnavi și care prosperă în urma acestui lucru. https://caplimpede.ro/oamenii-de-stiinta-dau-cartile-pe-fata-chimioterapia-poate-contribui-la-raspandirea-cancerului-si-la-declansarea-unor-tumori-mai-agresive/ ;
    SUPERIMUNITATE PTR. DVS. Cea-mai-mare-DESCOPERIRE-ptr-Sanatatea-Dvs. http://docdro.id/d1fWoGF ;
    ,, Omul modern îşi sapă singur groapa, cu dinţii !
    Esti cea ce vrei sa fii cu tarie=credinta, CEA CE MANANCI, CE BEI, CE RESPIRI, TOTUL LA PREZENT”
    Lt. Col.(r) Dorel Badiu
    CADOURI, este o traducere din limba engleză / rusă / spaniolă etc http://translate.google.com.ua/?hl=ro ; https://translate.yandex.com/ ; YANDEX cel mai BUN TRADUCĂTOR DIN RUSĂ;
    0784376111; SKYPE : dorel.badiu2 ; bdor56@gmail.com ;
    http://www.apologeticum.ro/2014/05/dezvaluirile-unui-evreu-despre-planurile-sioniste/ ;
    ACUM, PROFITA DESTEPTII CARE AU CITIT PINA AICI... VINDECATI 243 AFECTIUNI.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunteti pe langa subiect ..parol ..!

    RăspundețiȘtergere