Rezervistul

joi, 6 iulie 2017

Ultimul comunicat de presă al CPS



                                 ROMÂNIA
          MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE    
                CASA DE PENSII SECTORIALĂ  
                                      -06.07.2017-

                                         COMUNICAT DE PRESĂ

1. În data de 27.06.2017 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 487/2017, Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, în care se stipulează faptul că începând cu data intrării în vigoare a acestui act normativ (30.06.2017), cuantumul brut al soldelor de funcție ale cadrelor militare în activitate și soldaților și gradaților profesioniști se majorează cu 15%.
2. Potrivit prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad şi/sau solda de funcţie ale militarilor în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie.
3. În acest moment, Casa de pensii sectorială a MApN se află în plin proces de recalculare a pensiilor militare de stat.  Până la această dată au fost recalculate aprox. 63.000 pensii, în conformitate cu dispozițiile art. 109 și art. 110 din Lege, ceea ce reprezintă aprox. 83% din totalul de 76.087 pensionari aflați în plată la 01.01.2016, fiind procesate și aprox. 38.000 de Fişe cu locurile de muncă, emise în temeiul dispozițiilor art. 11 alin. (3) din aceeași lege.
4. În prezent, la nivelul Ministerului Apărării Naționale și Casei de pensii sectoriale se iau toate măsurile, din punct de vedere metodologic și informatic, pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 60 alin. (1) și (3) din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare.  Precizăm că, în anul în care pot fi aplicate atât prevederile referitoare la indexarea cuantumului pensiilor militare de stat, cât şi cele privitoare la actualizarea acestora, se aplică dispoziţiile cele mai favorabile. Astfel, în cazul beneficiarilor ale căror cuantumuri ale pensiilor actualizate (fără indexări) vor depăși cuantumul aflat în plată, aceștia vor primi diferențele legale.  Nu în ultimul rând, dorim să subliniem că actualizarea pensiilor militare de stat este o etapă ulterioară recalculării acestora, proces planificat a fi finalizat înaintea termenului prevăzut de lege, respectiv 31.12.2017.  

Casa de pensii a Ministerului Apărării Naționale 

9 comentarii:

  1. Catre CASA DE PENSII SECTORIALA,
    Conunicatul dv-stra contine o eroare si anume " ....Astfel, în cazul beneficiarilor ale căror cuantumuri ale pensiilor actualizate (fără indexări) vor depăși cuantumul aflat în plată,..." Conform legii 223 este vorba de indexarea din 2017 si nu de indexari (adica si indexarea din 2016).
    Nu vad nici un motiv legal sa nu aplicati si majorarea soldei de functie cu 7,5% prevazuta in anexa VI,art 19.
    Apoi, la actualizare trebuie sa aveti in vedere si faptul ca solda lunara, conf. legii 153/2017, art.7, a cuprinde si "alte drepturi salariale" iar in Sectiunea a 2-a ALTE DREPTURI SALARIALE, art. 18 ESTE PREVAZUTA indemnizatia de hrana, care prin OUg57,art 40 a fost eliminata din solda lunara bruta SI DIN BAZA CE CALCUL A PENSIILOR.
    S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Norocul meu este că vă adresați Casei de Pensii, altfel nu v-aș fi răspuns. Cu siguranță că ați folosit și o altă cale sau modalitate de adresare, deoarece Casa de Pensii Sectorială nu cred că vizitează acest blog. Vă mulțumesc pentru comentariu. Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Lazar Marian-095522559 iulie 2017 la 21:19

    Vreau sa stiu cand imi trimiteti tichetele de calatorie?Am trimis doua scrisoi cu confirmare de primire si nu am primit nici raspuns dar nici tichete!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Lazăr, întrebarea trebuie s-o puneți celui căruia ați trimis cele două scrisori cu confirmare de primire.

      Ștergere
  3. Nu exista pe situl CPS acest comunicat de presa.De unde a fost luat?

    RăspundețiȘtergere
  4. Există la noutăți, chiar pe siteul CPS https://cps.mapn.ro/ la NOUTĂȚI https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2006.07.2017.pdf

    RăspundețiȘtergere
  5. Comunicatul ne anunta ca la actualizari doar unele pensii se vor gomfla, alese pe spranceana si discriminatoriu. Eu, care am fost retezat la recalculare cu 50%, asa cum au patit-o cam 80% dintre pensionarii militari, vom pupa actualizari dupa 5,6 ani, daca mai apucam cu atatea boli! Mafia si-a atins scopul si telul suprem de a acorda drepturi foarte mari de la Colonel in sus, si prostii sa stea ani de zile pe loc! Oricum, am facut o plangere la DNA si Procuratura Generala sa verifice cum asemenea calcule, pregatite cu premeditare in laboratoatrele paralele, subterane, au adus la asemenea discriminari monumentale, si am cerut autoritatilor statului, printre care Ministerul Muncii, Guvernului si prim ministrului sa anuleze total aceste recalculari discrepante, pana cand o comisie de audit extern determina cauzele acestor discriminari strigatoate la cer! Legea si justitia sa-si spuna cuvantul, pana nu-i prea tarziu. La Casa Sectoriale se pare ca pestele de la cap se impute si va trebui inlocuit, cu tot cu anturajul de nepotisme si favoritisme! In Armata nu exista negrii si albi, in Armata trebuie sa troneze drepturile constitutionale aplicate la toti si nu dopar arivistilor politici, gastilor, gusterilor rosii si clanurilor cu supra suficiente financiare!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Admin: Va multumesc pentru impartialitate!

    RăspundețiȘtergere