Rezervistul

vineri, 18 august 2017

O fi bine, o fi rău? Nu știu!

D O M N U L E   D I R E C T O R,
          Subsemnatul (grad, nume, prenume), domiciliat în localitatea ____________, str.______________, nr. ___, bloc _____, scara___, etaj __, ap.__, cod poștal , of. postal__ , CNP ______________, numar dosar de pensie ____________, numar de telefon _____________, vă adresez următoarea
C E R E R E
de actualizare a pensiei de serviciu pentru limită de vârstă
          În temeiul prevederilor art. 60, al.1, lit. b din Legea nr. 223/2015 privind pensile militare de stat, în vigoare la data modificării soldei de funcție prin Legea nr.152/27.06.2017, solicit actualizarea cuantumului pensiei mele începand cu data intrării în vigoare a acestei legi, 30.06.2017. Precizez că optez pentru luarea în considerare a mediei soldelor de funcție îndeplinite în aceleași 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, pe care Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. le-a utilizat la emiterea DECIZIEI DE RECALCULARE Nr. ___________ din ____________.
         Prezenta cerere se întemeiază pe dispozițiile art. II, al (3), lit b din Legea nr. 152/27.06.2017 pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare prin care a fost majorat cu 15% cuantumul brut al soldelor de funcție ale militarilor, având drept consecință aplicarea prevederilor art. 60, al.1, lit. b din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
          Vă mulțumesc pentru disponibilitatea firească și permanentă pe care ați dovedit-o în soluționarea oportună a cererilor rezerviștilor, fapt pentru care vă asigur de respectul și întreaga mea considerație.
                Semnătura                                                                        Data
 DOMNULUI DIRECTOR AL CASEI DE PENSII SECTORIALĂ A  M.Ap.N.

Aceasta este cererea pe care am trimis-o pe adresa 
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A M.Ap.N.
BUCUREȘTI, DRUMUL TABEREI, NR. 7-9, SECTOR 6, COD POȘTAL 061352
M-a costat 6,30 lei, fiind trimisă cu confirmare de primire. Și drumul până la oficiul poștal. Presupunând că am trimis-o degeaba, nu pot pierde mai mult de atât. Cererea am trimis-o preventiv, pentru orice eventualitate, iar dacă am făcut bine sau rău, este treaba mea. Și este treaba fiecăruia să gândească și să procedeze așa cum crede de cuviință, în această situație confuză și incertă.

14 comentarii:

  1. Multumim, am doua abservatii si o atentionare fata de materialul model postat de dvs.
    CASA DE PENSII SECTORIALĂ A M.Ap.N.

    D O M N U L E D I R E C T O R,
    Subsemnatul ______________________________ (grad, nume, prenume), domiciliat în localitatea ______________, str.______________, nr. ___, bloc _____, scara___, etaj __, ap.__, cod poștal _______, oficiul poștal _______, județul ______________, CNP ______________, numar dosar de pensie ____________, număr de telefon _____________, vă adresez următoarea
    C E R E R E
    de actualizare a pensiei de serviciu pentru limită de vârstă
    În temeiul prevederilor art. 60, al.1, lit. b * din Legea nr. 223/2015 privind pensile militare de stat, în vigoare la data modificării soldei de funcție prin Legea nr.152/27.06.2017, solicit actualizarea cuantumului pensiei mele începand cu data intrării în vigoare a acestei legi, 30.06.2017. Precizez că optez pentru luarea în considerare a mediei soldelor de funcție îndeplinite în aceleași 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate,** pe care Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. le-a utilizat la emiterea Deciziei de Recalculare Nr. ___________ din ____________.
    Prezenta cerere se întemeiază pe dispozițiile art. II, al (3), lit b din Legea nr. 152/27.06.2017 pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare prin care a fost majorat cu 15% cuantumul brut al soldelor de funcție ale militarilor, având drept consecință aplicarea prevederilor art. 60, al.1, din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
    Vă mulțumesc pentru disponibilitatea în soluționarea oportună a cererilor rezerviștilor, motiv pentru care vă asigur de respectul și întreaga mea considerație.
    Semnătura Data

    DOMNULUI DIRECTOR AL CASEI DE PENSII SECTORIALĂ A M.Ap.N.

    Observații la prima frază:
    * persoanele ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a legii nr. 223/2015 la începutul primei fraze se invocă art. 60, al.1, lit. a, iar cele ale căror drepturi de pensie au fost deschise după intrarea în vigoare a legii nr. 223/2015, se invocă art. 60, al.1, lit. b;
    ** apoi, pentru cei a căror pensie s-a stabilit în condițiile legii nr. 223/2015, se optează pentru luarea în considerare a mediei soldelor de funcție deținute în cele 6 luni alese cf. prev. art. 28 din lege.

    Atenție! Aceste cereri se pot depune numai până la 14.09.2017, dacă nu se modifică OUG 59/2017 de către parlament după începerea sesiunii la 01.09.2017.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Sănătate și numai bine! Lumea și viața asta virtuală pe care am avut șansa s-o apucăm și s-o trăim, ar trebui să ne fie de folos, să ne ajute, nu să ne dezbine. Să fie o permanentă bucurie! Cred că dintre zecile de mii de accesări ale acestui blog, multe aparțin foștilor colegi, prieteni, cunoscuților etc. Poate că unii dintre ei chiar se bucură că mă regăsesc aici și-și aduc aminte de clipele petrecute împreună: frumoase, grele sau cum or fi fost ele. Dacă pot să stârnesc un zâmbet, să aduc o clipă de bucurie, un dram de bunătate, un semn de respect sau prețuire, înseamnă că nu am pierdut vremea în zadar. Eu așa gândesc. Scurt, clar și la obiect. Ca o îmbrățișare. Sau ca o lovitură de tun.

      Ștergere
  3. Domnule administrator,
    va rog sa interveniti!

    Sa mai comenteze civilul ala Adrian?
    Sa-si retraga Mares jignirile gratuite adresa unui simplu civil?
    Sa-si retraga Mares cuvintele scapate in blogul R-26500?
    Trabuie sa recunoasteti ca Mares nu are nivelul cerut unui colonel in rezerva.
    Asta e clar.
    Iar lui Adrian puteti sa-i interziceti comentariile.

    Aveti totusi dovada ca e ceva suspect cu Mares colonelul... Prea a tinut sa dea replici unui simplu civil. Si asta imediat. Are musca pe caciula cumva?

    Am onoarea(chiar ca anonim)

    RăspundețiȘtergere
  4. "Vorbeşte ca să te cunosc". Asta a spus-o Socrate mai demult. Iar eu consider că asta ar trebui să fie o regulă valabilă pentru toți cei care comentează. Dacă vrei să demonstrezi că ești superior celui care vorbește prostii sau te jignește, ignoră-l. Taci! Lasă-l să aștepte replica ta până realizează ce prostie a făcut. Există și varianta să-i dai un răspuns elegant, care să-l facă să vorbească singur, dar asta presupune talent și cunoaștere/exercițiu. Dacă la înjurătură răspunzi tot cu înjurătură sau la jignire răspunzi prin jignire, orișicât de elevat ar fi limbajul folosit, te vei scălda în aceeași troacă/mocirlă cu cel care te-a provocat.
    În altă ordine de idei, eu nu sunt administrator. Acesta este blogul meu și, deși aș putea să scriu tot ceea ce-mi trece prin cap, nu-mi permit asta, pentru că respect deviza PATRIE, ONOARE, DEMNITATE. Aici nu se face politică și nici nu se plătesc polițe. Comentariile indecente, jignitoare la adresa oricui, vor fi șterse, fără să dau explicații nimănui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Văd că nici aici nu duceți lipsa de manipulatori!
    Spune,unul(manipulator),ca, vezi doamne,fil polițist sta la pensie si tatăl merge la muncă!
    Îl întreb pe acest manipulant,cati ani avea tatăl când l-am conceput pe fiu?
    Ii răspund tot eu,avea 18 ani!!!!????
    Băi,"manipulantule",din vârstă unui polițist,militar,se scad maxim 13 ani,lucrati efectiv 26,in grupa speciala.
    Polițiștii nu au Alte Condiții!
    Tot în lege spune,ca nu se iese la pensie dacă ai mai puțin de 45 ani că vârsta.
    Ori cum ai daua tot nu iese 42 ani,iar tatăl 63 ani.
    E posibil ce spui tu,manipulatorule,ca tatăl sa aibe un alt job.
    Ai înțeles mai,manipulatorule.
    D-leadmin,combateti,cand postează astfel de aberații,ca mai citesc și alți habarnisti si cred
    Nu de alta dar scade credibilitatea blogului si rămâneți numai cu manipulatori si habarnisti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Trofimov,
    Vad ca apar replici interesante dar nu apar comentariile referite.
    Pai ce sa se mai inteleaga din asta?

    De ce nu raspunde domnul Nicu la www.in-cuiul-catarii.info unde era comentariul original?
    Ma gandesc ca domnul Nicu combate si dumnealui dar nu stie pe cine si nici de ce?
    Si mai ales nu stie cum.
    El combate, ca la invatamant politic modernizat(debate).

    RăspundețiȘtergere
  7. Comentariile sunt „sarea și piperul” unei postări. Să nu uităm însă că nici gusturile nu se dispută/discută. Astea fiind spuse, voi fi mai tolerant cu acele comentarii care, chiar dacă nu sunt la obiect, conțin o doză de umor.

    RăspundețiȘtergere

  8. "Aveti totusi dovada ca e ceva suspect cu Mares colonelul..."
    Sunt deosebit de incantat ca Mares (recte m-Alul) impostor ii scuipat si pe aici ...!!!Ave,,,

    RăspundețiȘtergere
  9. Adriane,postează aici textul de lege unde prevede că militarii,politistii,etc.pot ieși si la 40....44 ani?
    Dacă îl găsești dau o bere!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nicu, hai ca ai dreptate. Dar daca nu e vorba de tata si fiu ci de doi frati de 54 si 64 de ani?
    De fapt era problema comparatiei intre sistemele de pensionare.
    Nu beau bere.

    Era o situatie prezentata exagerat ca in orice banc.
    Repet, nu trebuie sa faci calcule sau sa stii legile articol cu articol!

    Ne-am inteles?

    Tot eu sunt dar n-am mai intrat in contul meu.

    Cu stima,
    Adrian.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu prima ocazie când ne întâlnim dau tot eu o bere,chiar două.Îmi plac tipii care recunosc și își asumă greșelile,chiar dacă greșeală este preluată de pe altundeva.
    Mă bucură faptul că,doi oameni,doi camarazi,
    se înțeleg,în sfârșit,după o contrazicere,fără a apela la injurii sau la alte procedee mai puțin ortodoxe.
    Deci,se poate!
    Cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mr. Petre Padina alias Cezar-Piata 700!

    Daca te mânjește un delator nu-i o gaura in cer!....mă mai gândesc dacă postez acel link și aici!
    Categoric eu nu cred ce spun ei, dar dacă este adevărat?
    Ți-ai și găsit aliat....

    RăspundețiȘtergere