Rezervistul

marți, 22 august 2017

COMUNICAT DE PRESA CPS 21.08.2017

                          ROMÂNIA
 MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
        CASA DE PENSII SECTORIALĂ


                                            COMUNICAT DE PRESĂ

            Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale va proceda la actualizarea drepturilor de pensii ale tuturor pensionarilor militari aflați în plată la data de 30.06.2017 ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, în care se stipulează faptul că începând cu data intrării în vigoare a acestui act normativ (30.06.2017), cuantumul brut al soldelor de funcție ale cadrelor militare în activitate și soldaților și gradaților profesioniști se majorează cu 15%.
         Prin urmare, luând în considerare prevederile art. 60 alin. (1) și (3) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale va proceda la emiterea unor decizii de actualizare a pensiilor pentru fiecare beneficiar, din oficiu, fără a fi necesară depunerea de cereri din partea pensionarilor.

                                Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale


10 comentarii:

  1. Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca prin noua lege a salarizarii 153/2017 s-a pierdut dreptul acelor solde acordate la pensionare care erau prevazute in legea 284/2010 in anexa VII art.20. Am auzit ca s-au castigat pe instante prin tara dar daca nu mai avem suport legal sa le solicitam ..... nasol

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca să vă răspund, trebuie să citesc legea, dar până o citesc, mi-e teamă că aceasta se schimbă. Glumesc, desigur. Aveți posibilitatea să primiți un răspuns de la cineva care e în temă. Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Domnule Trofimov, va rog sa-mi permiteti o scurta replica data domnului Dogaru:

    Citez din SCMD:

    "Mai mult, militarii constituie singura categorie socio-profesionala cu obligatii de serviciu si dupa trecerea in rezerva, motiv pentru care, pensiile militare sunt, in fapt, solde de rezervist, strict legate de cresterea soldelor activilor. In mod justificat ele sunt actualizate cu cresterile salariale la militarii in activitate, pentru ca, in caz de necesitate, rezervistii sunt obligatoriu concentrati, refuzul atragand condamnarea penala in Tribunalul Militar si, in caz de razboi, glontul."

    Domnule Dogaru, cati rezervisti au fost concentrati in ultimii 15 ani?
    Dumneavoastra ati fost vreodata concentrat? Ma gandesc ca mai aveti 2 ani pana la retragere asa ca ar fi bine sa cereti macar o concentrare. Asta ca sa vedeti ce este aceea o concentrare.
    Avea dreptate generalul Degeratu care propunea intr-o emisiune TV ca fiecare rezervist sa fie concentrat macar o luna pe an.
    De altfel, daca pensiile militare sunt solde de rezervist si ele trebuie sa fie legate de soldele militarilor activi, ce se intampla cu militarii in retragere? Nu mai au nici o obligatie si totusi dumneavoastra sustineti ca trebuie sa aiba SOLDE DE REZERVIST.

    PS. Daca, asa cum ma astept, nu binevoieste sa raspunda domnul Dogaru, poate ma lamureste altcineva. Sper ca replica respectiva sa fie la obiect.
    Am gasit de cuviinta sa plasez aceasta replica aici.
    Va multumesc pentru intelegere!

    Cu stima,
    Adrian.

    (N-am mai intrat in cont. Probabil v-ati dat seama ca nu e nevoie.)

    RăspundețiȘtergere
  3. Va informez ca de cand cu aceasata aberanta ,,lege a pensiilor militare"..personal pierd cam 300 de lei ! Ca mine sunt peste 85 % dintre pensionarii militari ...
    Daca se mai aplica si ultimele prevederi ..pierderile se amplifica lunar ...

    RăspundețiȘtergere
  4. In legea privind concentrarea si mobilizarea (recunosc ca citez o lege mai veche) se precizeaza:
    "Ofiterii, maistrii militari si subofiterii rezervisti, pe timpul concentrarii, beneficiaza de solda de functie corespunzatoare functiei pe care o indeplinesc sau celei pentru care se pregatesc, dupa caz, de solda gradului pe care il au, de gradatiile la care au dreptul, precum si de alte drepturi banesti, ca si cadrele militare in activitate, de la unitatile militare unde sunt concentrati."

    Ce ne facem domnilor cu rezervistii care au beneficiat de sporuri, prime si alte stimulente in perioada aleasa pentru calcului pensiei(ex. sporul de conducere, sporul pentru lucrari exceptionale, care merge pana la 45%).
    E clar ca rezervistul respectiv va avea pe timpul concentrarii un venit mai mic.
    Interesant, nu?
    Cum mai combate domnul Dogaru in siteul domniei sale?
    Ce rezolvare gaseste?
    Ma insel eu?

    Cu stima,
    Adrian.

    RăspundețiȘtergere
  5. Permiteti replica finala?

    Daca da, pe scurt:

    Domule Dogaru, eu am pensie civile de 1978 lei. Vechime 41 de ani, numai in armata Romaniei.
    Dumneavoastra ce pensie aveti si ce vechime in Armata Romaniei?
    Precizez ca eu sunt multumit cu pensia mea.
    Poate sunt modest dar in nici un caz mincinos.
    Nu-i asa ca va agitati in special pentru pensia dumneavoastra?

    Cu drag,
    Civil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1978 lei + punctul de pensie ce a crescut cu 9% de la 1 iulie 2017, cum se arată în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 2/2017

      Ștergere
    2. "APEL CATRE PENSIONARII CIVILI"
      http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

      Ștergere
  6. m-Ale nu iti este rusine sa vorbesti asa ..neacademic ..??

    RăspundețiȘtergere