Rezervistul

vineri, 19 mai 2017

COMUNICATUL ASOCIAȚIEI OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ DIN ROMÂNIA – 18 MAI 2017 –


INFORMARE
privind proiectul Legii salarizării unitare
     În zilele de 16 și 17 mai s-au desfășurat lucrările Comisiei pentru muncă și protecție socială din Senatul României, care au avut drept scop analizarea proiectului Legii salarizării unitare, dezbateri la care au participat din partea structurilor asociative care au semnat scrisoarea de protest referitoare la prevederile art. 40 din proiect domnii gl. lt. (r) Virgil Bălăceanu (AORR) și col. (r) Marian Tudor (ROMIL), alături de bine cunoscutul lider sindical al polițiștilor, domnul Dumitru Coarnă.
     Referitor la mult contestatul art. 40, doamna ministru Lia Olguța Vasilescu, a propus inițial, ca suspendarea actualizării pensiilor să se facă numai  până la data de 1 ianuarie 2019. Chiar domnia sa a afirmat în ședință că a propus acest amendament în urma discuțiilor cu reprezentanți ai asociațiilor militarilor în rezervă (AORR și ROMIL) și a constituit o soluție de moment. În final, în urma unor discuții aplicate, art.40 a fost eliminat în totalitate.
     Eliminarea art.40 prin votul membrilor comisiei și, în special poziția doamnei ministru, ne dă speranțe că demersurile noastre nu au fost zadarnice și că oamenii politici din executiv și legislativ au început să recunoască rolul militarilor în societate și necesitatea recunoașterii la adevărata valoare a muncii depuse de aceștia de-a lungul unor cariere militare pline de privațiuni și sacrificii.
     Totodată, ne exprimăm speranța că, în viitor, va dispărea din limbajul politicienilor expresia "pensii speciale" cu referire la pensiile militare de stat, acestea din urmă fiind doar un sistem particularizat aplicat militarilor tocmai datorită specificului muncii acestora, existent în majoritatea armatelor moderne și în toate statele NATO. De altfel, acest sistem există în România de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și a reușit să supraviețuiască și dictaturii regale, și dictaturii militare și dictaturii comuniste, chiar dacă un guvern iresponsabil a vrut să-i dea o lovitură mortală în plin mileniu trei.
     AORR rămâne deschisă cooperării cu toți factori reprezentativi pentru a informa corect asupra adevăratelor probleme ale rezerviștilor militari și își exprimă hotărârea să sesizeze imediat orice derapaj, precum și să propună soluții concrete pentru rezolvarea problemelor sesizate. 

AORR – Departamentul de comunicare și relația cu mass media

  
- foto: Rezervistul - Ieșirea din vad

12 comentarii:

  1. Comisia pentru muncă a Senatului a eliminat, miercuri, din Legea salarizării articolul referitor la pensiile de serviciu.

    "Aș vrea, din partea inițiatorilor, (...) să retragem articolul 40 din textul legii care tocmai s-a votat în comisie, să nu mai apară în plen", a afirmat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. https://www.agerpres.ro/.../senat-comisia-de-munca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai cred nimic.Am crezut in P.S.D. Am crezut in acest guvern. Am votat P.S.D.dar degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu daca la MAN s-a terminat recalcularea pensiilor, dar la MAI sigur nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca neobositul utecist BALACEANU a fost prezent, a participat tot sistemul.Camarade Balaceanu, nu te lasi! Vrei sa fii mereu in frunte.Te-am urmarit la B.1Tv.Lamentabil, dupa 20 de ani petrecuti, in pat, cu NATO.Tovarase Balaceanu, daca vrei sa "urci"in sistem, cand mai ai aparitii TV.,pregateste-te ,cat mai bine! A propos, ai candidat in 2016.Nu vrei sa te desparti de politica! Prima dragoste...

    RăspundețiȘtergere
  5. promisiuni electorale.ii intreb pe cei care zic ,ca ne reprezinta-NE MAI MINTITI MULT,VA MAI BATETI JOC MULT DE NOI? lasa ca incepem noi o revolutie sa vedem atunci ce mai ziceti.nu am ajuns bataia voastra de joc si nici a minstrei .daca as avea avea o putere acum as porni revolutia si pe voi la cazne si batai de joc cum am ajuns noi acum.nu va e rusine.stati toata ziua si va plimbati si va bucurati de toata atentia din parlament pe cand noi?declaratia de avere si legea lustratiei mai face ceva in tara noastra.voi care aveti pensii onorabile si aveti si alte surse de venit declarati pe propria raspundere averea si daca se dovedeste ca nu corespunde raspundeti cu capul?

    RăspundețiȘtergere
  6. nu s-a terminat iar drepturile din urma la anul si la multi ani

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu putem să nu apreciem eforturile colegilor noştri în apărarea drepturilor tuturor pensionarilor militari.Cine spune altceva, probabil că are vreo părere de rău...Eu unul salut acest comunicat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bejan...ai dreptate!
    IATA crudul adevar....amendamentele de la comisia de aparare refuzate pe linie!
    A ramas atat!
    S-a scos art. 40 dar s-a modificat art. 37 care reglementeaza aplicarea legii . Soldele de functie nu se mai majoreaza de la 1 Iulie 2017 , se introduce in solda de functie , acolo unde este cazul , sporul de fidelitate de 20%, asa cum era in 2009.

    RăspundețiȘtergere