Rezervistul

sâmbătă, 27 mai 2017

Statutul socioprofesional al militarului în societatea românească


Intervenție la Forumul structurilor asociative ale militarilor pe tema "Statutul socioprofesional al militarului în societatea românească", în parteneriat cu Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României
Doamnelor și domnilor participanți,
Camarazi în ale milităriei române,
Îmi exprim satisfacția că lucrurile încep să se miște, iar dezideratul reprezentării corecte și eficiente a militarilor prinde contur. Deși continuăm să ne lamentăm prea mult și facem prea puțin.
Multumesc pentru invitație și pentru oportunitatea de a vă supune atenției Platforma Militarilor, ca posibilă bază ideatică a convergenței eforturilor structurilor asociative reprezentate aici. Dar nu numai!
Pe scurt, Platforma Militarilor urmareste EXCLUSIV identificarea și conturarea unui NUMITOR COMUN al acțiunilor desfășurate în folosul militarilor. 
OBIECTIVUL SĂU FUNDAMENTAL îl reprezintă: coagularea eforturilor tuturor asociațiilor, federațiilor, sindicatelor, organizațiilor și ale militarilor neafiliați sub o platformă comună, minimala și unitară, menită să asigure respectarea drepturilor militarilor activi, în rezervă și în retragere, apărarea onoarei și demnității militare și a Armatei Române.
Două precizări se impun cu necesitate:
1. Inițiatorii platformei nu doresc desființarea ori inghițirea vreunei organizații existente;
2. Inițiatorii nu își propun CREAREA UNEI NOI ENTITĂȚI și ocuparea unor funcții, nici avantaje individuale, ci doar identificarea și depasirea obstacolelor în unirea și coordonarea militarilor, ca breaslă;
În opinia mea, combinarea Protocolului de Colaborare cu Platforma Militarilor poate reprezenta calea coerentă și corectă de urmat, astfel încât militarii români să știe că cineva determinat și competent îi veghează și-i sprijină ”de la tinerețe pân la bătrânețe”…poate chiar și după…
Vă propun să lasam deoparte orgoliile si frustarile, sa mergem mai departe uniti si fermi, in folosul militarului roman si al Armatei Țării, cat nu e prea tarziu.
Rog reprezentanții MapN (care fie vorba intre noi, au sters-o mișelește, la pauză) să comunice șefilor ierarhici că ANCMRR și SCMD se situează în afara STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR și să acționeze în consecință. Sugerez chiar să le ridice dreptul, liderilor acestor entitati nereprezentative, de a mai face parte din sinecuri plătite de stat (ex. consilii de administrație).
Mai am un mesaj scurt pentru politicieni (care au evitat întâlnirea directă!!):
Lepadați-vă de moștenirea dezastruoasă, primeniți-vă partidele și faceți politică adevărată, în folosul cetățeanului, pe care îl uitați, de cele mai multe ori, imediat după alegeri!
Distrugeți, prin instrumente democratice, statul ”paralel” și tot ceea ce căpușeză România, iar dacă nu puteți, dați-vă deoparte, deoarece puneți în primejdie Țara și cetățenii ei!
Noi militarii, am fost pregătiți și suntem gata de război! Și vă asigur ca ne vom lupta cu oricine nu respectă Țara și ostașii ei!
Cu nădejdea că înțelegeți corect mesajul meu, vă doresc spor la treabă…pentru că aveți destulă…

Sunt col.(r) Edmond Milea și servesc încă Patria!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu