duminică, 24 decembrie 2017
sâmbătă, 16 decembrie 2017
joi, 30 noiembrie 2017
duminică, 26 noiembrie 2017
La mulți ani, IVAN PATZAICHIN!
Astăzi, duminică, 26 noiembrie 2017,
pe stil vechi este duminică, 13 noiembrie 2017, a 25-a Duminică după Rusalii, sărbătoarea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur.
Acesta este Hramul Bisericii din Mila 23, satul meu natal.
Astăzi este și ziua de naștere a marelui nostru Campion, cel mai mare și virtuos mânuitor al pagaei, IVAN PATZAICHIN!
La mulți ani, Ivane!
Acestea sunt motivele care mă îndreptățesc să fac prezenta postare. Fotografiile sunt din anul trecut, chiar din această zi.
Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!
pe stil vechi este duminică, 13 noiembrie 2017, a 25-a Duminică după Rusalii, sărbătoarea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur.
Acesta este Hramul Bisericii din Mila 23, satul meu natal.
Astăzi este și ziua de naștere a marelui nostru Campion, cel mai mare și virtuos mânuitor al pagaei, IVAN PATZAICHIN!
La mulți ani, Ivane!
Acestea sunt motivele care mă îndreptățesc să fac prezenta postare. Fotografiile sunt din anul trecut, chiar din această zi.
Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!
marți, 21 noiembrie 2017
ÎNTÂLNIRE

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
COMUNICAT NR. 397
Data: 20.11.2017 Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-au întâlnit luni, 20 noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.
În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă teme de interes comun și proiectele pe care Ministerul Apărării Naționale intenționează să le promoveze în domeniul social în beneficiul personalului militar și civil, cu referire atât la cadrele în activitate, cât și la militarii în rezervă și în retragere, ale căror asociații vor fi consultate în continuare pe parcursul etapelor de elaborare a actelor normative.
Ministrul Mihai Fifor a apreciat întâlnirea de astăzi ca fiind benefică și constructivă pentru ambele părți și a dat asigurări cu privire la disponibilitatea instituției militare la consultări și dialog eficient pe teme de interes comun, pe baza unui calendar agreat în comun.
„Vă asigur de buna credință și de maxima disponibilitate la dialog ale echipei de conducere a ministerului, astfel încât problemele dumneavoastră să-și găsească rezolvare,” a declarat ministrul apărării naționale.
Biroul presă
duminică, 5 noiembrie 2017
VETERAN 98 ANI 3 ANI DE RĂZBOI
Locotenentul (rtr.) Aurel Mîncu, din Buzău, împlinește astăzi 98 de ani.
Venerabilul veteran de război a luptat timp de trei ani pe front, fiind mărşăluitor între Odessa şi Cehoslovacia.
Venerabilul veteran de război a luptat timp de trei ani pe front, fiind mărşăluitor între Odessa şi Cehoslovacia.
Faptele din timpul războiului îi sunt întipărite vii în memorie: „După un bombardament greu şi lung, căpitanul Negrescu, ieşit din adăpost, după ce trecuse iadul şi ne făceam prezenţa, am constatat că încărunţise. Pierderi de vieţi au fost şi la Dalnik, unde s-a amenajat un cimitir al eroilor de peste un hectar, ordonat milităreşte, pe grade. Preoţii militari au avut mult acolo de lucru. Pe frontul de răsărit, trebuia, treptat, să te obişnuieşti cu ideea că nu toţi mor de bătrâneţe.”
În semn de respect pentru profesionalismul, competența și energia de care a dat dovadă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, militarii Garnizoanei Buzău, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - filiala Buzău şi Centrul Militar Județean Buzău au dorit să sărbătorească această zi specială împreună cu locotenentul (rtr.) Aurel Mîncu care a demonstrat că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute.
Veteranului i-au fost dăruite de militari, în semn de maximă apreciere, flori, plachete și un tricolor care să-i păstreze în suflet profunda recunoştinţă a militarilor de azi.
Sursa: Divizia 2 infanterie
Foto: Paul Oprea
duminică, 29 octombrie 2017
miercuri, 25 octombrie 2017
marți, 24 octombrie 2017
25 Octombrie - Ziua Armatei Române. De ce, totuși, e pe 25 octombrie?
Ziua de 25 octombrie este legată în mod direct de Regele Mihai I al României, care este singurul român în viață cu rangul de mareșal și care, în 1944, era comandatul suprem al Armatei. Miercuri, 25 octombrie 2017, Regele Mihai I al României împlinește 96 de ani.
În 25 octombrie 1944, generalul Gheorghe Avramescu, comandantul Armatei a 4-a Române, a decis să pornească ofensiva pentru a elibera orașul Carei și, totodată, ultimul colț de pământ românesc aflat sub ocupație maghiară din 1940. Astfel, generalul Gheorghe Avramescu a dorit să îi facă un cadou Regelui, care împlinea 23 de ani și care, cu două luni mai devreme, scosese România din războiul contra Națiunilor Unite și pornise lupta pentru eliberarea Transilvaniei de Nord. Tot în 25 octombrie 1944, trupele românești au trecut în Ungaria, după cum menționa generalul Gheorghe Avramescu într-un ordin de zi.
„La chemarea ţării pentru dezrobirea Ardealului rupt prin Dictatul de la Viena aţi răspuns cu însufleţire şi credinţă în izbânda poporului nostru, tineri şi bătrâni aţi pornit spre hotarele sfinte ale patriei şi cu piepturile voastre aţi făcut zăgaz neînfricat duşmanului care voia să ajungă la Carpaţi. Zdrobit de focul năpraznic al artileriei şi de necontenitele voastre atacuri, inamicul a fost izgonit din Ardealul scump, eliberând astfel ultima palmă de pământ sfânt al ţării. Prin ploi, prin noroaie şi drumuri desfundate, zi şi noapte aţi luptat cu un duşman dârz şi hotărât şi l-aţi învins. Azi, când avangărzile trec pe pământ străin, pentru desăvârşirea înfrângerii definitive a duşmanului, gândul meu se îndreaptă către voi, cu dragoste şi admiraţie pentru faptele voastre de arme. Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi ofiţeri şi ostaşi care aţi eliberat Ardealul“, scria generalul român în ordinul de zi.
Data de 25 octombrie era serbată în România încă din anul 1921, de când venise pe lume Principele Mihai, însă, în 1944, gestul generalului Gheorghe Avramescu avea o semnificație mai profundă, care marca opoziția deopotrivă față de naziști și față de comuniști.
În anul 1959, după retragerea trupelor sovietice din România, ziua de 25 octombrie a fost declarată oficial Ziua Armatei Române, astfel că, în mod ironic, comuniștii au continuat să serbeze astfel ziua Regelui pe care ei îl alungaseră din țară.
Personalitate puternică a Armatei Române, generalul Avramescu a plătit cu viața opoziția sa față de sovietici. El a fost asasinat de NKVD în 3 martie 1945, sub pretextul că ar fi plănuit să dezerteze la germani, după ce și ginerele său, Ilie Vlad Sturza, dezertase.
Generalul Gheorghe Avramescu s-a născut în 1884, într-o familie de țărani din județul Botoșani. În 1906 a fost admis la Școala de Infanterie din București, pe care a terminat-o în anul 1908. A luat parte în calitate de ofițer la campania Armatei Regale Române din Cel de-al Doilea Război Balcanic. Apoi, s-a înscris la cursurile Școlii Superioare de Război, însă nu a apucat să își termine studiile, deoarece România a intrat în Primul Război Mondial.
În 1916, căpitanul Gheorghe Avramescu era la comanda unei companii care a luptat contra bulgarilor pentru apărarea Cadrilaterului și a Dobrogei. După înfrângerea de la Turtucaia, el a fost retras în Muntenia și a luat parte la luptele pentru apărarea Bucureștiului, apoi la retragerea în Moldova.
În vara anului 1917, Gheorghe Avramescu, care fusese avansat comandat de batalion, a luat parte la luptele de la Mărășești. Pentru bravura sa deosebită, Regele Ferdinand I l-a decorat cu Steaua României și cu Coroana României. În anul 1918 a fost cooptat în statul major al Diviziei 1 Vânători de Munte. În această calitate, a luat parte și la campania din 1919, în care Armata Regală Română a distrus Republica Sovietică Ungară și a ocupat Budapesta.
Gheorghe Avramescu a rămas în armată, iar în 1935 a fost avansat la gradul de general de brigadă, apoi, în 1940, a devenit general de divizie. La intrarea României în Cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Gheorghe Avramescu se afla la comanda Corpului de Vânători de Munte, pe care l-a condus în campania pentru eliberarea Bucovinei de Nord. Generalul Avramescu a participat apoi la luptele pentru cucerirea Crimeei și la asediul Sevastopolului. Pentru bravura sa, a fost decorat cu Ordinul Mihai Viteazul și cu Crucea Germană de Aur. A rămas în Crimeea, apoi a fost numit la comanda unei corp de armată din Transnistria.
În anul 1944, în contextul ofensivei sovietice, el a preluat comanda de facto a Armatei a 4-a Române. A intrat în conflict cu mareșalul Ion Antonescu, dictatorul care conducea România, care l-a destituit. Generalul Gheorghe Avramescu a preluat din nou comanda Armatei a 4-a în data de 4 septembrie, iar în 9 octombrie 1944 a pornit ofensiva pentru eliberarea Transilvaniei de Nord, apoi trupele comandate de el au intrat în Ungaria și în Slovacia. Gheorghe Avramescu a fost avansat la gradul de general de armată.
După dezertarea ginerelui său, generalul Gheorghe Avramescu a intrat în vizorul sovieticilor și s-au întețit conflictele cu mareșalul Rodion Malinovski, comandantul Frontului 2 Ucrainean. Generalul Constantin Sănătescu i-a arătat un denunț depus împotriva sa și i-a acordat concediu, pentru că generalul Gheorghe Avramescu mai avea o lună până la pensionare. Însă, în februarie 1945, sovieticii au insistat la generalul Avramescu să fie rechemat la comanda Armatei a 4-a. Generalul român a revenit la comandă în data de 19 februarie 1945. Trupele sale se aflau în Slovacia, când generalul Gheorghe Avramescu a fost convocat, în 2 martie, la comandamentul Armatei 40 Sovietice.
Generalul Filip Jmacenko i-a spus că a fost rechemat urgent la București, pentru a prelua o funcție importantă. Cum Gheorghe Avramescu se afla în relații bune cu Regele Mihai I, anunțul nu i-a stârnit nici o bănuială. S-a urcat în mașina pusă la dispoziție de comandamentul sovietic. Acolo, a început să aibă bănuieli, pentru că era flancat de doi ofițeri NKVD, iar lângă șofer se afla un general NKVD. Mașina a fost atacată de un avion german, iar Gheorghe Avramescu a sărit din mașină și a încercat să scape. A urmat un schimb de focuri, iar generalul român a fost ucis. O zi mai târziu, a fost arestată și soția sa, Adela, care a fost trimisă în Siberia, de unde s-a întors în 1956, grav bolnavă. Fiica generalului Avramescu, Felicia Sturza, care avea un băiețel în vârstă de doar 11 luni, s-a sinucis atunci când a auzit că urmează să fie arestată. Generalul Avramescu a fost înmormântat în Budapesta, iar în anul 2000, rămășițele sale au fost aduse în țară și reînhumate cu onoruri în Cimitirul Militar din Cluj.
Surse:
http://romanialibera.ro/aldine/history/de-ce-este-25-octombrie-ziua-armatei-romane-473784
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Avramescu
luni, 16 octombrie 2017
În atenția promoției 1978 a Liceului Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza
Iată mai jos, răspunsul comandantului Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza
la scrisoarea colegului Sorin Cech:
Buna ziua dle CECH,
Ma bucur ca va organizati pentru revedere si aveti desigur intreaga noastra sustinere.
In ceea ce priveste pasii de urmat, pentru inceput este nevoie de stabilirea cu certitudine a datei, care ar trebui sa fie in vacata elevilor (15 iunie-10 septembrie), in situatia in care doriti si o masa in cadrul colegiului. In principiu revederile constau intr-o activitate in sala de festivitati sau in fata pavilionului comandament, organizata dupa cum doreste promotia. Se obisnuieste un cuvant de deschidere, seful de promotie si sefii de clasa spun cate ceva despre colegi, promotie, profesori, etc., se acorda diplome sau insigne participantilor, flori....si ce mai doriti. Preotul colegiului, la solicitare, poate face o slujba pentru cei care nu mai sunt si reprezentantii promotiei pot depune o coroana la monumentul din curte.
Se continua in salile de clasa cu strigarea catalogului si prezentarea individuala la care se bea o cafea, apa, ceai, Pentru aceste lucruri se va lua legatura cu seful Ro Army Catering - Petre care va va da toate detaliile si costurile. Masa poate fi organizata in colegiu, daca revederea este in vacanta copiilor, iar detaliile le stabiliti tot cu Petre.
In situatia in care intalnirea se continua cu o masa organizata la o sala din oras, oricare week-end este in regula. Odata data stabilita este nevoie de un raport de principiu catre Colegiu, astfel incat sa nu se suprapuna cu o alta activitate asemanatoare. Detaliile se vor stabili ulterior.
Nu se poate asigura cazare.
In ceea ce priveste pasii de urmat, pentru inceput este nevoie de stabilirea cu certitudine a datei, care ar trebui sa fie in vacata elevilor (15 iunie-10 septembrie), in situatia in care doriti si o masa in cadrul colegiului. In principiu revederile constau intr-o activitate in sala de festivitati sau in fata pavilionului comandament, organizata dupa cum doreste promotia. Se obisnuieste un cuvant de deschidere, seful de promotie si sefii de clasa spun cate ceva despre colegi, promotie, profesori, etc., se acorda diplome sau insigne participantilor, flori....si ce mai doriti. Preotul colegiului, la solicitare, poate face o slujba pentru cei care nu mai sunt si reprezentantii promotiei pot depune o coroana la monumentul din curte.
Se continua in salile de clasa cu strigarea catalogului si prezentarea individuala la care se bea o cafea, apa, ceai, Pentru aceste lucruri se va lua legatura cu seful Ro Army Catering - Petre care va va da toate detaliile si costurile. Masa poate fi organizata in colegiu, daca revederea este in vacanta copiilor, iar detaliile le stabiliti tot cu Petre.
In situatia in care intalnirea se continua cu o masa organizata la o sala din oras, oricare week-end este in regula. Odata data stabilita este nevoie de un raport de principiu catre Colegiu, astfel incat sa nu se suprapuna cu o alta activitate asemanatoare. Detaliile se vor stabili ulterior.
Nu se poate asigura cazare.
Pentru contactarea corpului profesoral este un pic mai greu pentru ca oamenii din comandament sunt toti noi. Poate dnul director adjunct Soare Aurel sa aiba mai multe date el fiind mai vechi in scoala.
Pentru orice alta informatie va rog sa nu ezitati.
Cu respect,
Col Doina MURESAN
star: 5246/206
+40 753 086 679
Cu respect,
Col Doina MURESAN
star: 5246/206
+40 753 086 679
sâmbătă, 14 octombrie 2017
vineri, 13 octombrie 2017
NU SUNTEM NESIMŢIŢI!
NU SUNTEM NESIMŢIŢI
- Să vedem cine sunt militarii nesimţiţi, colegii mei de generaţie şi pentru ce se fac ei vinovaţi de au primit aceste etichetări din partea unui guvern „corect”, „cinstit”, cu o „activitate economică super-eficientă”, campion în U.E., în competiţia luptei cu criza, deşi nu are nici o obligaţie în acest sens, aşa cum se preciza nu demult.
- Să vedem cine sunt militarii nesimţiţi, colegii mei de generaţie şi pentru ce se fac ei vinovaţi de au primit aceste etichetări din partea unui guvern „corect”, „cinstit”, cu o „activitate economică super-eficientă”, campion în U.E., în competiţia luptei cu criza, deşi nu are nici o obligaţie în acest sens, aşa cum se preciza nu demult.
- Ce au făcut colegii mei în ultimii 40 – 50 de ani:
Ø Au participat la construirea celor mai mari obiective industriale ale ţării: combinatele siderurgice Galaţi şi Călăraşi, uzine şi fabrici în toată ţara care s-au privatizat după 1990. Unde sunt banii încasaţi din vânzarea lor ?
Ø Specialiştii armatei au fost marii ingineri şi maiştri constructori ai fabricilor de avioane Bacău, Ghimbav, Craiova, ai fabricilor de tehnică militară, armament şi muniţii, cu ale căror produse s-a plătit în mare măsură datoria externă, contractată de Ceauşescu, care a înţeles se vede, până şi el, că nu este prea avantajos să îndatorezi ţara ta. Cea mai mare parte a acestor obiective s-a privatizat. Cei care le stăpânesc sunt oamenii bogaţi ai României de azi, mulţi dintre ei aflaţi în structurile puterii. Pentru noi se pare că nu au mai rămas bani.
Ø Colegii mei din instituţiile de învăţământ superior ale armatei au pregătit specialişti pentru societate, inclusiv personalul specializat pentru aviaţia civilă şi marina comercială, între care pot fi enumeraţi şi căpitanii vapoarelor de cursă lungă.
Ø Militarii au fost printre cei mai importanţi proiectanţi şi constructori de nave militare şi civile, pe şantierele navale din Mangalia, Brăila, Giurgiu, Turnu Măgurele etc. Flotă nu mai avem, dar unde sunt banii, chiar nu a rămas nimic şi pentru pensiile noastre ?
Ø Sectorul transporturilor terestre, feroviare şi navale a reprezentat şi el un obiectiv al activităţii noastre. Să amintesc câteva obiective, pentru că văd că guvernanţii au uitat: Transfăgărăşanul, Canalul Dunăre – Marea Neagră, Autostrada Bucureşti – Piteşti, toate aeroporturile din România, calea ferată în întregime militarizată. Aici şi-au chinuit anii tinereţii mulţi dintre colegii noştri, care se întreabă, dacă nu cumva greşesc că mai păstrează în memorie acele momente grele din viaţa lor, pentru care sunt dispreţuiţi astăzi.
Ø Munca forţată în mină, pe Valea Jiului, sau în Bazinul Motrului, care a măcinat tinereţea şi sănătatea multor colegi ai mei este normal să fie desconsiderată de actualii guvernanţi, pentru că militarii dacă nu erau „nesimţiţi” nu puteau munci acolo.
Ø Construcţia Palatului Parlamentului, a multor cartiere în Bucureşti şi în multe alte oraşe ale ţării, în care locuiesc mulţi din cetăţenii pe care guvernanţii încearcă să-i revolte împotriva concetăţenilor lor, militari în rezervă, reprezintă obiective cu care noi ne mândrim, deşi suntem desconsideraţi pentru aceasta de actualii guvernanţi.
Ø Construcţia sistemelor de irigaţii, distruse din inconştienţă după 1990, participarea timp de 6 luni pe an la campaniile agricole de vară şi de toamnă sunt fapte care ne incriminează.
Ø Atunci când a fost nevoie noi am fost primii care am sosit în sprijinul concetăţenilor noştri. Amintesc numai cutremurele, inundaţiile, înzăpezirile, salvarea oamenilor în situaţii dificile. Şi pentru aceasta ocupăm locul doi în aprecierea românilor, după biserica naţională.
- Militarii sunt oameni modeşti, nu vorbesc despre faptele lor, aşa cum trâmbiţează guvernanţii măreţele lor realizări care au adus România într-o situaţie grea.
Ø Realizările lor măreţe sunt pregnant relevate de clasamentul celor mai mari scăderi economice în UE în trimestrul IV/2009, faţă de trimestrul III, unde ne clasăm cu – 1,5%, pe un „onorant loc doi”, în urma Letoniei cu – 3,2%.
- De ce mai suntem nesimţiţi:
Ø Pentru că am asigurat victoria Revoluţiei în Decembrie 1989 şi drept recunoştinţă unii dintre colegii noştri care erau comandanţi de unităţi au făcut ani grei de puşcărie, deşi se consideră nevinovaţi. Şi atunci, ca şi astăzi, legile nu asigurau protecţia necesară militarilor pe timpul îndeplinirii misiunilor.
Ø Am autoreformat armata pentru intrarea României în NATO, reducând efectivele de la 320.000 de militari la 75.000 militari. Cea mai mare parte a colegilor noştri au fost obligaţi să treacă în rezervă, asigurându-li-se prin lege o pensie şi dreptul la muncă, inclusiv cumulul pensiei cu salariul. Guvernanţii actuali nu puteau lăsa nici aceste fapte bune nepedepsite şi au interzis cumulul pensiei cu salariul, iar acum se pregătesc să ne diminueze drastic pensiile. Aşa merită oamenii nesimţiţi.
Ø Noi am instruit zeci de contingente de tineri care astăzi reprezintă oamenii de bază ai societăţii româneşti. Mulţi dintre colegii noştri au lucrat în comandamentele NATO, au comandat unităţile armatei române care au participat la lupta antiteroristă în Angola, Irak, Afganistan, fosta Iugoslavie etc. Rezultatele muncii lor au fost apreciate şi incluse în bugetul realizărilor mandatului de comandantul forţelor armate în trecuta campanie prezidenţială.
- Proiectul legii pensiilor unice, în ce-i priveşte pe militari, este un atac perfid la unul din principiile de bază ale organizării şi funcţionării armatei – principiul unităţii de comandă şi acţiune –specificând după una din legile de bază ale „luptei de clasă” pe care o duc guvernanţii că vor fi afectate numai pensiile peste 3000 lei. Înţeleg că generalii şi coloneii care au planificat şi condus reforma armatei, elita militară deci, va avea pensii egale cu locotenenţii coloneii cu stagiu integral de muncă. Dumneavoastră credeţi aşa ceva, eu nu pot crede. Sunt sigur că vor fi recalculate toate pensiile militare, micşorate profund, iar dacă au câştigat puterea prin învrăjbirea diferitelor categorii de oameni, de ce să nu continue. Divide et impera este un principiu milenar al dominaţiei.
- Înţeleg foarte greu tăcerea Ministerului Apărării Naţionale. Nu mă refer la marea masă a militarilor, care respectă Constituţia, ci la conducere: ministrul apărării, secretarii de stat, şeful Statului Major General. Acest proiect de lege a produs frământări şi în armată. Generalii şi ofiţerii care vor ieşi la pensie în acest an, ori în anii domniei actualei guvernări vor avea acelaşi tratament. Prin Legea Nr. 346 din 21.07.2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, această instituţie are obligaţia să apere interesele militarilor activi şi de rezervă. Tăcerea a indus această atitudine nedemnă a guvernanţilor faţă de armată.
- Nu pot să înţeleg nici vocea suavă a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi retragere, care se lasă foarte uşor convinsă de promisiuni deşarte.
- Se invocă principiul contributivităţii în calculul pensiilor militare. Militarii au plătit, conform legii, numai pensia suplimentară. Acum se încearcă calcule „virtuale”, departe de realitate, deoarece arhivele cu statele de plată şi de organizare a unităţilor nu se mai păstrează. Înţeleg că acest principiu este susţinut de domnul ministru Şeitan Mihai, pe care, din câte îmi aduc aminte, îl întâlneam pe şantierele de muncă patriotică a tineretului, unde lucra şi armata. Aceasta nu este ceva rău, aşa erau vremurile. Ce este condamnabil este faptul că domnul ministru ascunde acea perioadă din viaţa sa care nu este precizată în CV-ul publicat de minister. De ce spun asta, pentru că numai un om care se minte şi pe sine, care îşi ascunde o parte a biografiei este capabil să susţină asemenea monstruozităţi, pentru că poate deveni şantajabil şi oricând este un instrument al unei puteri oarbe.
- Se mai pune o problemă. În Legea nr.415/27.06.2002, privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării se precizează că proiectele de acte normative iniţiate de Guvern referitoare la securitatea naţională, alocaţiile bugetare destinate ministerelor şi serviciilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale se avizează de către CSAT. Considerăm că acest proiect de lege trebuia analizat de CSAT şi ne interesează foarte mult decizia care se putea lua. Aveam posibilitatea de a analiza, astfel, onorabilitatea angajamentelor din campania electorală prezidenţială.
- În majoritatea statelor membre NATO şi UE – comunitate de care aparţinem şi graţie eforturilor şi sacrificiilor armatei –, salarizarea şi pensionarea personalului forţelor armate sunt reglementate prin legi sau norme specifice şi distincte. În unele state, în care există grile comune pentru personalul bugetar, ministerele apărării sunt abilitate să completeze aceste legi cu alte reglementări interne.
- Sunt argumente ce ne îndeamnă să continuăm lupta noastră dreaptă, dusă potrivit legilor statului român. Avem credinţa că vom învinge. Pentru că armata română niciodată nu a admis minciuna, abuzul, resemnarea şi laşitatea.
General de brigadă (r) Vasile Băeţ
joi, 5 octombrie 2017
Marșul tăcerii - Marșul Demnității
este un demers pentru demnitate al militarilor în rezervă și retragere ce va avea loc vineri, 6 octombrie, între orele 08.30-11.00, la București.
Participanții la protest doresc, pe această cale, să exprime totala dezaprobare a acțiunilor desfășurate de actuala conducere a statului împotriva militarilor activi, în rezervă și în retragere dar și de a informa participanții la sesiunea Adunării Parlamentare a NATO despre măsurile luate de guvernanți împotriva celor ce compun sau au compus întregul sistem național de apărare.
Acțiunea va începe la ora 8.30 cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Geniului, situat la intersecția bulevardelor Iuliu Maniu și Geniului (Statuia Leul). Mesajul participanților la protest va fi înmânat reprezentanților Administrației Prezidențiale pentru a fi transmis Președintelui României. La aceeași oră, la Monumentul Eroilor militari căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României, situat în Parcul Tineretului, se va depune, de asemenea, o coroană de flori.
În continuare, toți participanții se vor deplasa, pe spațiile pietonale, la Monumentul Eroilor Patriei (în fața Universității Naționale de Apărare) unde, începând cu ora 9.45, se va omagia jertfa de sânge în bătălia de la Oarba de Mureș (16 septembrie la 6 octombrie 1944), se va depune o coroană de flori și se va da citire mesajului ce va fi înmânat președintelui Adunării Parlamentare a NATO, Paolo Alli, secretarului general David Hobbs și șefului delegației României la această adunare, senatorul Vergil Chițac.
Fiind un marș al tăcerii și demnității, nu se vor folosi mijloace acustice, nu se vor striga lozinci, nu se vor ține cuvântări, deplasarea se va face numai pe spațiile pietonale, iar mesajele înscrise pe panouri și bannere vor fi lipsite de injurii, incitări la ură sau violență.
Toți cei care care doresc să sprijine acest demers pentru demnitate al militarilor în rezervă și retragere vor fi bineveniți la „Marșul tăcerii - Marșul Demnității”.
luni, 2 octombrie 2017
vineri, 29 septembrie 2017
MITING SCMD / CNSC
Piața Eroilor / în fața Academiei Militare
07 octombrie 2017, orele 11.00 -18.00
SCMD, aliatii din CNSC, sindicatele din MAI ii invita pe toti rezervistii si cetatenii nemultumiti de Legea salarizarii unitare, OUG57/2015, OUG59/2017, OUG 95/2014 si secretele planuri de Lege a pensiilor sa participe la aceasta adunare de protest organizata, pe linie sindicala, de militari si politisti, in Piata Eroilor din fata Academiei Militare. Aici, in urma cu sase ani, in fata terorii basiste, infruntand Sistemul inca prezent, participantii la mitingul ocazionat de Ziua Internationala a Muncii Decente, au fondat, pe 7 octombrie 2015, Consiliul National al Societatii Civile si au alertat Consiliul Europei si Secretariatul General NATO asupra politicii si structurilor de politie politica de tip stalinista care au ingenunchiat Romania.
Scopul actualului miting, organizat cu aprobarea PMB, este acela de a informa reprezentantii NATO, prezenti la Adunarea Parlamentara NATO la Bucuresti, despre gravele consecinte ale legislatiei amintite, asupra eficientei flancului estic al Aliantei Nord Atlantice si a capacitatii de aparare a Romaniei.
Numai uniti vom inscrie Tara noastra pe drumul normalitatii si natiunea romana in randul natiunilor consolidate ale Europei si ale lumii. Ii asteptam, in primul rand pe toti cei care au depus, candva, un Juramant de credinta fata de Tara! De la soldat la general!
Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU
joi, 28 septembrie 2017
Către, PRIMĂRIA GENERALĂ A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
Stimata doamna Primar General,
Deoarece ne-ati respins, neconstitutional si fara sa fim chemati la negocieri, dreptul de a organiza un miting in alveola din Parcul Izvor, in ziua de 7 octombrie, cu ocazia desfasurarii lucrarilor Adunarii Parlamentare NATO la Bucuresti, cand scopul nostru este de a sensibiliza tocmai aceasta Adunare in ceea ce priveste actele de tradare nationala, tradare a intereselor NATO si periclitarea flancului estic al Aliantei, emanate de la Ministerul Muncii, revenim, solicitandu-va legal urmatoarele:
1. Sa aprobati desfasurarea unui miting al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), cu participarea membrilor sai si a unor invitati din structurile aliate, cu ocazia desfasurarii lucrarilor Adunarii Anuale Parlamentare NATO la Bucuresti si a Zilei Internationale a Muncii Decente, in ziua de 7 octombrie 2017, intre orele 11.00-18.00, in Piata Eroilor din fata Universitatii Nationale de Aparare (Academia Militara). Vor fi circa 5000 de participanti, rezervisti si aliati. Scopul actiunii este avertizarea asupra periclitarii flancului estic al Aliantei Nord-Atlantice prin prevederile referitoare la militarii si politistii activi si in rezerva incluse in: OUG 57/2015 (Art. 40), OUG 59/2017, Legea 153/2017, OUG 95/2014 si Proiectul Legii sistemului unitar de pensii. O delegatie a noastra, insotita de un echipaj al politiei, va fi trimisa la orele 13.00 la Parlament sa inmaneze Apelul nostru catre Adunarea Parlamentara NATO.
2. Organizarea de catre SCMD a pichetarii sediilor centrale ale PSD si ALDE, din Bucuresti, sos. Kiseleff nr. 10 si 57, cu circa 300 de persoane in fiecare locatie, in ziua de 4 noiembrie 2017, cu ocazia desfasurarii la Bucuresti a consfatuirii ministrilor Apararii din statele membre NATO. Pichetarile se vor desfasura intre orele 11.00-18.00, de catre membrii SCMD si aliati, la ora 13.30 delegatii ale acestora urmand sa transmita conducerii celor doua partide si ministrilor Apararii din statele NATO, Apelul – Protest.
Intrucat ati respins, fara explicatii, pichetarile din ziua de 4 noiembrie, reiterand solicitarea, vom stabili amanuntele privind data si orele la negocieri. In caz de respingere, vom solicita, la negocieri, ca pichetarea sa aiba loc la sediul Ambasadei SUA la Bucuresti.
Din partea noastra, la ambele actiuni, sunt imputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare, col. (r) dr. Mircea DOGARU – tel. 0736601020 si col. (r) Mihail–Adrian STEFAN – tel. 0736600973, astfel incat actiunile sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta. Personalul desemnat de noi, sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii actiunilor, va purta insemnele distinctive ale SCMD.
Pentru asigurarea sonorizarii, organizatorii vor folosi urmatoarele mijloace tehnice proprii: autoturismul Dacia B-188-SCM, statie de amplificare mobila, tribuna, boxe audio.
In sprijinul bunei desfasurari a actiunilor, solicitam din partea organelor de Politie si Jandarmerie asigurarea locurilor de desfasurare a manifestatiei.
Stimata doamna Primar General, reamintindu-va faptul ca acceptati de sapte luni de zile ocuparea ilegala a Pietii Victoriei, de persoane slujind alte interese decat cele nationale, ne reafirmam increderea ca putem avea in dvs. un partener de dialog onest si ca nu ne veti impiedica, in interese si cu consecinte tot antinationale, sa ne exercitam in zilele de 7 octombrie si 4 noiembrie a.c. dreptul nostru constitutional.
In virtutea bunei colaborari de odinioara, asteptand din partea dvs. un raspuns personal, nu prin intermediari si atragandu-va atentia ca interzicerea dreptului la libera exprimare poate genera exact fenomenele de care dvs. si conducerea dvs. de partid va temeti,
Am onoarea sa va salut,
Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
luni, 18 septembrie 2017
Mie chiar îmi pare rău
Mădălin Stoica, ultimul militar român mort în Afganistan, mă aduce cu piciarele pe pământ. Da, suntem militari, am depus un jurământ, murim pentru patrie.
Pentru patrie și onoare.
Orice cuvânt mai mult e de prisos.
duminică, 17 septembrie 2017
~ Ușurel cu Armata, pe scări, domnilor! ~
Nevrednici de tot felul, cu școli făcute la marginea zilei și impresionante averi zămislite peste noapte, ajunși în adunătura politicianistă autohtonă dirijați de tragice ipochimene ale unei istorii confuze, lovesc cu o pricepere pretins academică în Armata României, în condițiasa istorică, în suferința, demnitatea și moartea Soldatului Român.
Cine sunt, cu rare excepții, aceștia? Păi... agramați care vor să lase impresia că sub bolta frunții lor, trasă în resturi de untdelemn recuperat din saloanele de masaj bezmetic, își află răspunsul marile probleme ale lumii... inculți, profund și multilateral, care fac confuzie între Gheorghiu-Dej și Immanuel Kant... nulități ce se hrănesc din propriile grimase, decorate abundent cu saliva astrală pe care nu o pot ține în frâu...suferinzi cronici de aroganță și de lipsă elementară de bun simț care nu se sfiesc nicidecum să ne ofere lecții de democrație, sub aureola amenințătoare a cătușelor...adunăturide peste mări și țări, care ne dau lecții de gândire și simțire românească, unii fiind incapabili să dibuie subiectul în propoziția „Eu mănânc.”, alții, corectându-neagresiv disprețuitor în timp ce învață limba română la televizor...făpturi și comportamente schizoide, înțolite în branduri cu nume, parcă, de stele descoperite recent, țoale pe lângă care pensiile militare de stat sunt praf în ochi... stindarde incolore și livide ale ecumenismului global, absolvenți cu diplomă ai cursurilor de patriotism absolvite la școala urii și a disprețului antinațional... anacoluți slinoși care-și pierd abulic saliva în mersul vorbirii... Cam ăștia sunt...*
Domnilor, că nu mai știu cum să vă zic, nu vreau să vă încarc cu prea multe într-ale culturii elementare că or să v-o ia neuronii razna și rămâneți fără ei, vă întreb doar, ați auzit de Războiul de Independență? Dar de Primul Război Mondial? Dar de cel de-Al Doilea Război Mondial? De Al Patrulea nu vă întreb că o dați pe furadan și punem agricultura în pericol. Măi, domnilor, mai cromatici politic decât cutia cu douăzecișipatru de creioane, sunt războaiele care fie au împlinit, fie au salvat destinul istoric al Neamului și al Țării. Fără jertfele Armatei Române, România ar fi fost o amintire, de care s-ar fi aflat, probabil, din rubricile „Știați că?” ale revistelor ușoare. Armata Românănu a fost un artificiu al poftelor de aiurea, a fost expresia adâncă a voinței naționale, potențată tutelar de comandamentele supreme ale istoriei. Așa este și acum, cu toată lucrarea asta, perversă și laborios aplicată, de alterare și dizolvare a substanței sale naționale, de alienare a chemării sale istorice.
Jertfa de sânge, rămasă în memoria nestinsă a Neamului, numai în cele trei încercări grave amintite, este cutremurătoare, cu mult peste 1.000000 de morți, mutilați, răniți și dispăruți, între aceștiadânduși viața 24.978 de ofițeri de pe tot cuprinsul ierarhiei militare și 17.460de subofițeri.Printre ei, niciodată, niciun politician. Nu, nu este nicidecum un reproș, pentru că, prin definiție, numai Soldații, de orice rang militar ar fi, știu să moară pentru Țară! Iar jertfa lor nu s-a produs nici în rate, nici cu încetinitorul, nici prin negociere, pentru că glonțul altceva decât să ucidă, nu știe.Și între marile războaie, și după ultimul dintre ele, principalul reazem al independenței, integrității teritoriale, suveranității și unității României, a fost tot Armata Română, deopotrivă cu toți militarii ei, soldați, subofițeri și ofițeri. Și astăzi, când se acționează programatic pentru atrofierea identității noastre istorice și suntem îmbuibați cu tot felul de bălmăjeli, cică, geopolitice și geostrategice, lucrurile stau la fel, numai că nu are cine să le înțeleagă, nu are cine să le priceapă și, în consecință, nu are cine să și le asume proactiv.
*
Ce face în acest timp Plăvanul de la Cotroceni, cunoscut pe plaiurile Universului drept Antiromânul Perfect, cel care, grație Constituției, este comandantul forțelor armate? Tace. Tace și coace. Vă amintiți cum rotea amenințător buzduganul puterii prezidențiale, urlând de-i dansau caninii în colțurile tremurânde ale gurii "Jos mâinile de pe DNA!". Acum, când ArmataRomâniei este terfelită de tot felul de frustrați și neajunși intelectual, cu bacalaureatul luat la apelul de seară și strălucite studii universitare potențate politic, când ar trebui să afirme național, cu maxima severitate la care îl obligă Constituția – „Nu vă atingeți de Armata României, este bun național!”, Plăvanul tace. Tace și coace. Știe el ce știe, îi este teamă de cătușele care-i sunt puse deoparte de către DNA, principala amenințare internă la adresa existenței statului român. Îi este teamă și, din când în când, din jilțul alienării sale bolnave, trimite bezele Codruței. La fel și partidul minții sale încete și discrete – caricatura muribundă a PNL-ului de altădată, jumătatea lui de-acum fiind parte a edificării statului mafiot, în vremea predecesorului său, potrivit chiar mărturisirilor acestuia.
*
Să vă mai zic ceva, domnilor angajați full time în industria politică a (aparent)naivei noastre Românii, p`asta chiar nu aveați de unde s-o știți, nu a fost încă „desecretizată” și, implicit, nu s-a bucurat de accesul apetitului vostru elementar de cultură. Fundamentele constituționale și instituțiile vitale ale statului român au fost înrădăcinate și aduse în rod sub conducerea unui colonel, Domnul Colonel Alexandru Ioan Cuza, cel dintâi conducător al României!Oamenii politici de-atunci, cu bunele și mai puțin bunele lor, au înțeles că nu se poate altfel. De ce oare?
*
Moartea noastră, săvârșită sau doar potențială, ca preț necondiționat pentru viața și salvarea Țării, este parte indestructibilă și inalienabilă a parimoniului național. Nu o călcați în picioare, domnilor lucrători pe bani mulți în industria politică autohtonă! Chiar dacă o faceți purtând pantofi al căror preț îți taie respirația, mult peste orice pensie militară de stat. Apropo, mult trudita și sclifosita eleganță cu care o faceți trădează faptul că, totuși, mersul vi l-ați format în încălțările achiziționate de la buticurile de cartier, unde anafiștilor le-a fost mai greu să ajungă.
Bunăoară, ușurel cu Armata României pe scările istoriei, domnilor. Nu de altceva, dar, în cele din urmă, istoria nu ia în seamă nulitățile care înfloresc la fiecare colț de stradă. Ușurel!
Cu constituțională reflecție,
Costinel Petrache ~ Soldat Român
Costinel Petrache ~ Soldat Român
P.S. Din Armata României nu fac parte și lepădăturile destrăbălării „democratice” dâmbovițene, profitori fără scrupule și fără frontiere ai neostenitei, dar grandioasei noastre tranziții, burdușiți în straie de general, acum incitându-mi tastele O. Neculai, O. Gabriel, I. Anghel, I. Marius, O. Codruț, B. Ilie, S. Bartolomeu...
Jertfa pentru Țară – patrimoniu național
În atenția culturii elementare a domnului Mihai Tudose,
primul nostru ministru,
și a tuturor celor asemenea lui
primul nostru ministru,
și a tuturor celor asemenea lui
Abonați-vă la:
Postări (Atom)