Rezervistul

duminică, 5 noiembrie 2017

VETERAN 98 ANI 3 ANI DE RĂZBOI


Locotenentul (rtr.) Aurel Mîncu, din Buzău, împlinește astăzi 98 de ani.
Venerabilul veteran de război a luptat timp de trei ani pe front, fiind mărşăluitor între Odessa şi Cehoslovacia.
Faptele din timpul războiului îi sunt întipărite vii în memorie: „După un bombardament greu şi lung, căpitanul Negrescu, ieşit din adăpost, după ce trecuse iadul şi ne făceam prezenţa, am constatat că încărunţise. Pierderi de vieţi au fost şi la Dalnik, unde s-a amenajat un cimitir al eroilor de peste un hectar, ordonat milităreşte, pe grade. Preoţii militari au avut mult acolo de lucru. Pe frontul de răsărit, trebuia, treptat, să te obişnuieşti cu ideea că nu toţi mor de bătrâneţe.”

În semn de respect pentru profesionalismul, competența și energia de care a dat dovadă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, militarii Garnizoanei Buzău, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - filiala Buzău şi Centrul Militar Județean Buzău au dorit să sărbătorească această zi specială împreună cu locotenentul (rtr.) Aurel Mîncu care a demonstrat că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute.

Veteranului i-au fost dăruite de militari, în semn de maximă apreciere, flori, plachete și un tricolor care să-i păstreze în suflet profunda recunoştinţă a militarilor de azi.
Sursa: Divizia 2 infanterie

Foto: Paul Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu