Rezervistul

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Reacția Gl.mr.(r) Petrișor Mandu față de Legea nr. 241/2013

Reactia Gl.mr. (r) Petrisor Mandu fata de stupida Lege nr. 241/2013 care "ingheata" pe viata pensiile diminuate!


Publicat de 
Reactia dl. general poate fi citita aici. Cateva extrase

"În textul de mai sus există o succesiune de „măşti” sub care, rânjetele ideologiei socialiste arbitrare continuă să domine piaţa manipulatorie, a pensiilor militare (...). 

Drepturile mele de pensie nu vor mai fi stabilite prin decizie de pensionare ci, prin lege (cât de important am devenit). Aţi mai auzit aşa ceva? Orice pensionar are dreptul la o decizie de pensionare în care să fie exprimată sintetic, munca lui de o viaţă (...). Casa Sectorială de Pensii mă asigură că cineva veghează asupra „prosperităţii mele” şi îmi va acorda drepturile de pensie, conform legii. Dacă nu sunt mulţumit de noul meu cuantum din octombrie 2013, „citesc în stele” (în lipsa unei decizii de pensionare) şi accept sau nu, acest nou cuantum (...). Aştept cu interes, în luna octombrie 2013, binemeritatul “îngheţat cuantum” al pensiei şi, în absenţa  unei decizii de pensionare, voi relua din nou, acţiunile în instanţă. Poate voi identifica astfel, răspunsul la marea dilemă în care instituţiile statului m-au poziţionat  “Eu după care lege am fost pensionat?”. 

Prin aberantele condiţii reparatorii ale Legii 241/2013, beneficiile mele trec în “slujba statului” (...). Am tras din nou „semnalul de alarmă” peste efervescenţa cu care se aşteaptă , în toate colţurile ţării, efectele reparatorii ale acestei aberante legi 241/2013. Sesizez, cu multă amărăciune, “mărinimia statului” de a-mi returna , cu titlul de împrumut, începând cu 1 octombrie 2013, partea ciuntită din pensia legal cuvenită plasată, timp de doi ani, în puşculiţa sa. Voi rămâne un “asistat social”, fără decizie de pensionare, cu pensia  “îngheţată retroactiv” pe baza unei aritmetici de prost gust,  până când indexarea generală a pensiilor va permite statului pe care l-am slujit 44 (patruzeci şi patru) de ani calendaristici, recuperarea împrumutului, în integralitatea sa. Ingineria financiară de adormit conştiinţele camarazilor nedreptăţiţi, poartă amprenta speculativă social – democrată prin care se  rostogoleşte în timp, abuzul primitiv al PD-L. Din aceste considerente, vă recomand să nu mai utilizaţi termenul “reîntregire” ci, aşa cum bine puncteză camarazii de la Curtea de Argeş, “împrumut rambursabil”. Această metodă aritmetică a fost ticluită subversiv, în îndelungatul, neinspiratul şi inutilul “dialog al surzilor”.

Gl.mr. (r) Petrisor Mandu a fost liderul filialei SCMD Brasov care s-a autodizolvat ca raspuns la departarea evidenta a conducerii SCMD de problema rezervistilor cu pensii diminuate. Atitudinea filialei brasovene este naturala. Dupa cum bine se stie, cand intr-o organizatie cineva tradeaza, organizatia trebuie reformata, caz in care pleaca orice cine a tradat, ori cel tradat. Brasovenii au ales sa paraseasca SCMD in bloc, atitudinea acestora dovedindu-se ca fiind singura optiune viabila pentru cei tradatiRemarcabil si apelul generalului la unitate! Problema este in jurul cui? Din analiza "R-26500" rezulta ca o astfel de unitate nu poate fi realizata decat in jurul unui lider care la randu-i se afla in aceeasi situatie ca si dl. general sau ca noi si ceea ce este mai important, care are aceeasi mentalitate ca si dl. general sau ca noi, o conditie esentiala fiind si totala neafiliere politica. Chiar Gl.mr. (r) Petrisor Mandu poate fi acel lider!

Nota: Un material interesant de citit si aici!

9 comentarii:

  1. Cum adica, domnul Mandu nu mai este mandru ca se afla sub comanda domnului Dogaru asa cum spunea acuma trei ani? Nu mai respecta indicatiile pe care le primea de la domnul Dogaru, nu mai este Dogaru liderul providential caruia trebuie sa ii pupam toti mana pentru ca se gandeste la noi ? Nu se poate, nu pot crede ca se dezice de ceea ce sustinea pana acum cateva luni. Se vrea in fruntea rezervistilor? Cate asociatii mai infiinteaza? Cati pensionari mai pacaleste si el ca si Dogaru? Oameni buni, lasati-va de glume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Legea 241/2013 este buna deoarece rezolva problemele unor rezervisti cu pensii scazute pe legea contributivitatii. Ma refer la cei care aveau in dec 2010 pensii corect calculate pe L164/2001 nu la cei care si-au manarit si smecherit pensiile pe L164 cu zeci de amendamente numai de ei stiute si au ajuns la pensii astronomice de 10.000 lei, 14 000 lei si chiar mai mari. Ei bine, de fapt toata lupta a fost nu pentru a le face dreptate celor cu pensiile micsorate ci pentru a readuce in prim plan acele pensii masluite si smecherite. E adevarat, de acest lucru au profitat si cei corecti, pe buna dreptate. Insa nu este bine de loc ca au fost reabilitatea smecheriile si hotiile .Dar de unde au rezultat banii pentru pensiile smecherite? Nu e greu de gasit raspunsul. De pe site-urile de profil gasim tot felul de rezervisti care s-au plans ca in 2013 au tot primit noi decizii cu pensii scazute, in special ca urmare a taierii abuzive a grupelor de munca, acordate in baza HGS 1019.E drept, au fost facute si greseli la acordarea grupelor de munca in baza HGS 1019 insa acestea puteau fi corectate. Niste mari conducatori de osti, falsificatori de declaratii au considerat insa ca este o frauda acordarea unor grupe de munca mai bune si aplicarea unei HG favorabila rezervistilor.Asa s-a ajuns la taierea de-a valma a grupelor acordate corect, alaturi de cele acordate eronat .Desigur, vor urma multe procese si nu cred ca o instanta judecat. poate sa nu tina cont de faptul ca o lege, o HG trebuie aplicata in mod unitar, pentru toti rezervistii nu asa cum vor muschii unuia sau altuia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. du-te ma si te plimba....cei cu pensii manarite nu-s pe legea 164 ci pe 119...toti comunistii s-or trezit cu stagiu de 20 de ani....astia-s is manaristii...vezi comandorul jurist alexandru din ancmrr...pripasit pe langa nenaviganti...venituri de 7 ori mai mari ca solda...si pensie pe legea 119 mai mare de 7 orei decat pe legea 164....asta-i manarist adevarat

      Ștergere
    2. Boratura, iti spun asa pentru ca singur te-ai calificat, lasa juristii la o parte pentru ca ei si-au facut stat in stat, lucru anormal dar ce mai normal la noi?. Ceea ce s-a spus mai sus e perfect real .E adevarat si pe L119 o fi manarii dar pe L164 sunt multe anomalii , corectate in buna parte de L119 dar repuse in prim plan de L241. Pensiile alea de peste 9000 lei , readuse de L119 la valoarea corecta nu sunt ale juristilor-ei au regim special. Sunt ale unor baieti descurcareti care au stiut sa fenteze si sistemul si sa-si traga prin mijloace frauduloase acele pensii uriase. Beneficiarii, cum s-a spus mai sus, nu sunt militari 100% ci trepadusi care au fost paraleli cu viata cazona dar au stiut sa se descurce .Au fost sprijiniti de toti cei certati cu legea, de televiziunile spalatoare de creiere si si-au vazut sacii in caruta in detrimentul militarilor adevarati care au avut o viata stresanta cu alarme, aplicatii, exercitii , servicii peste servicii etc.Asta DA Dreptate pana la capat ! S-a dat castig de cauza SMECHERIEI ! SMECHERIA salveaza oare Romania?

      Ștergere
    3. Verifica la un pilot cele de mai jos16 octombrie 2013 la 12:10

      Esti pe o pista total eronata! Afirmi: "Ei bine, de fapt toata lupta a fost nu pentru a le face dreptate celor cu pensiile micsorate ci pentru a readuce in prim plan acele pensii masluite si smecherite". Ti-ai dat seama vreodata ca acele pensii "masluite si smecherite" sunt in fapt in baza Legii 119 si nu a Legii 164?

      In baza Legii nr. 164 au fost 209 pensii peste 5000 lei. Doar 2 ale unor militari de cariera, citeste BINE aici http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2010-02-16/MApN-Aproape-9-din-pensiile-militare-depasesc-3001-lei-209-pensii-sunt-peste-5000-de-lei. Acum observi ca restul de 207 nu au fost militari de cariera ci preponderent magistrati si cativa invartiti detasati prin economie? Magistratii au ramas la fel, doar ca in loc de pensie militara au pensie de magistrat.

      In baza Legii nr. 119, sunt acum 490 de pensii peste 5000 lei. Citeste aici http://www.roarmy.ro/pensiile-militare-la-sfarsit-de-revizuire-situatia-pensiilor-militare-revizuite/. Din care 43 peste 10000 lei. In aceste 490 sau 43 de pensii nu mai intra niciun magistrat intrucat ei nu mai fac obiectul legii 119.

      Ce rezulta? Ca pe Legea 119 sunt mai multe pensii si peste 5000 si peste 10000. Intrebare? Daca magistratii sunt exclusi, cine sunt aia 43 cu pensii peste 10000? Aici e smecheria, nu pe Legea 164. Pe legea 164, nicio ultima solda cu orice spor nu putea depasi nici 5000, daramite 10000. Asta inseamna ca in armata au fost indivizi pentru care solda era o mizerie si nu erau nici magistrati si nici detasati. Te-as sfatui sa discuti cu un pilot sau cu un navigant tehnic. Iti vor spune niste lucruri uluitoare! Cei cu pensiile acelea imense calculate pe Legea 119, sunt niste smecheri pripasiti pe la nenaviganti si care au lucrat in SMFA. Daca citesti Legea 138/1999 a salarizarii si vezi ce scrie la nenaviganti, te crucesti. Problema este ca nenavigant nu era doar personalul tehnic, ci oricine lucra in SMFA! Daca erai simplu finantist, jurist, CI-ist sau furier in SMFA, incasai 3% pt. orice aterizare a unui avion indiferent pe ce aerodrom se intampla, plus o mie de alte prime. Cu cat esalonul era mai ridicat, cu atat incasai mai multe astfel de prime. Asa au ajuns sa isi depaseasca solda si de 10-15 ori. Acestia sunt "smecherii" reali. Lor nu le-a convenit niciodata ultima solda pe care au considerat-o o mizerie! Sub pretextul unor pensii masluite pe Legea 164, respectivii au actionat pt. daramarea legii, neconvenindu-le pensie dupa ultima solda! Normal daca aveau venituri de 10-15 ori mai mari ca soldele! Acum respectivii sunt in frunte la "pensii nesimtite", la vedere in Legea 119. Sunt fostii salariati de lux ai armatei! Asa s-a ajuns ca pilotul militar sa aiba pensie scazuta, iar cel care traia in umbra lui adunand toate sporurile posibile si imposibile, cu pensie peste 10000. Totul e verificabil!

      Ștergere
    4. Cu atat mai mult se impune elaborarea si punerea in functiune in regim de urgenta a unei noi LEGI a pensiilor militare (exista cateva proiecte notabile care circula pe diverse site-uri) .noua LEGE va elimina , sa speram, smecherelile si manarerile de pe L164/2001( si sunt destule !) si va elimina si smecheriile si anomaliile de pe L119 astfel incat sa fie reflectate , ca intr-o ARMATA MODERNA, functiile si gradele detinute de rezervisti la pensionare si importanta functiilor ocupate de-a lungul carierei. Situatia actuala, cu smecherii, manareli, smenuri etc etc in domeniul pensiilor nu poate fi acceptata si nu face cinste unei institutii cu un grad ridicat de credibilitate si pe buna dreptate.Spun aceasta deoarece majoritatea covarsitoare a cadrelor active si a rezervistilor sunt oameni corecti, responsabili, cu un comportament demn, civilizat si onorabil. Si ar fi pacat sa fie compromisi de cateva sute( poate cateva mii din cate spun unii) de indivizi descurcareti , baieti de baieti care au stiut sa speculeze ambele Legi in domeniul pensiilor militare.

      Ștergere
  3. colonei pe care lumea nu putea sa-i mai incapa, cer revizuirea pensiilor, desi doar ei stiu cum "au trudit"....rusine...baga-ti capul la cutie ca sunt oameni ce au lucrat 35 de ani in mina si n-au pensiile voastre!!!...stati mai mult in parc poate nu va mai vin idei!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema este ca dupa ce s-au vazut iar cu pensiile alea smecherite de 9000-12.000-14.000 lei si chiar mai maricele, vor si banii din urma. Ca, chipurile urma scapa turma de lacomi.Deci , ai avut in dec 2010 o pensie de 12.000 lei pe L164( smecherita ca legal nu aveai cum sa o ai), ai incasat din 2011 o pensie de 5000-6000 lei, calculata cat de cat corect, conform principiului contributivitatii, venira astia cu useleul lor si dadura castig de cauza smecheriei si cumetriei si-ti dadura iar pensia smecherita. Dar nu esti multumit , vrei smechereala retroactiva!

      Ștergere
  4. La adunarea generala din 10 dec ac printre altele ar trebui pusa si problema aplicarii in regim de urgenta la toti rezervistii a HGS 1019 .Numai asa sindicatul isi mai poate spala din pacatele unor sefi din cauza carora au de suferit mii de rezervisti. Nu e normal si corect sa te faci ca ploua dupa ce ti-ai vazut sacii in caruta. Nu e normal sa sustii recuperarea unor sume uriase( ma refer la pensiile alea de 10.000 lei si mai mari) , fara nici o baza legala iar in cazul unei legi mai favorabile pentru toti rezervistii ( HGS 1019 aplicata corect !) sa taci ca ursul in papusoi !

    RăspundețiȘtergere