Rezervistul

joi, 27 septembrie 2018

COMUNICAT


FORUMUL
STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR DIN SISTEMUL APĂRĂRII, ORDINII PUBLICE ȘI SIGURANȚEI NAȚIONALE

COMUNICAT
În ziua de 26 septembrie a.c. a avut loc la JUDECĂTORIA SECTOR 5 BUCUREȘTI, ședința de judecată în procesul dintre LADPM, FMR, reprezentate de gl.rtr. Nicolae GROPAN, ANCMRR reprezentata de gl. rtr. Nicolae BAHNĂREANU, AORR reprezentata de gl.r. Virgil BĂLĂCEANU, Asociația ROMIL reprezentata de col. rtr. Marian TUDOR, în calitate de reclamanți și Traian BĂSESCU în calitate de pârât.
Chemarea în judecată a pârâtului Băsescu Traian a fost solicitată datorită afirmațiilor acestuia în cadrul declarației de presă făcută în 13.03.2018, la sediul SENATULUI ROMÂNIEI, față de reprezentantii agentiei de presa – AGERPRES, prin care sustinea faptul ca, pensionarii militari sunt beneficiarii unor pensii speciale, pe care le-a catalogat ca fiind furt, lezand astfel, demnitatea si onoarea mlitarilor rezervisti.
Reclamantii au solicitat:
- obligarea paratului la plata , a sumei de 1 leu, reprezentand prejudicial moral , simbolic, creat pensionarilor militari;
- obligarea paratului la plata cheltuielilor judiciare;
- obligarea paratului sa-si ceara scuze publice, in toate mijloacele media in care a aparut atingerea demnitatii pensionarilor militari.
La solicitarea instantei fiecare parte, si-a sustinut cauza.
In cuvantul sau , paratul Basescu Traian , si-a reafirmat aprecierile facute, sustinand ca pe timpul mandatului sau , a promulgat legea pensiilor pe criteriul contributivitatii, lege ce facea referiri clare la pensiile de serviciu, nu speciale. Totodata a afirmat ca recunoaste ca pensii militare de stat , pensile celor care au desfasurat actiuni in teatrele de operatii, deci nu bazate pe contributivitate, generand noi opinii cu caracter disciminatoriu.
La solicitarea instantei privind alte probe sau inscrisuri, gl.rtr. Nicolae Gropan urmeaza sa inainteze solicitarea, in scris, ca paratul Basescu Traian, avand in vedere faptul ca isi sustine afirmatiile defaimatoare ,la adresa pensionarilor militari, sa fie obligat la plata unei despagubiri , in suma de 1 leu, pentru fiecare reservist militar.
INSTANTA A RAMAS IN PRONUNTARE.
Dupa incheierea sedintei de judecata, pe holurile institutiei, Traian Basescu si-a reafirmat, fata de participantii militari, intentia sa de a continua sa sustina in PARLAMENTUL ROMANIEI, in calitatea sa de senator, faptul ca rezervistii militari primesc pensii speciale nemeritate, IN PRINCIPAL DATORITA IMPLICARII ARMATEI IN REVOLUTIA DIN 1989.
Netinand cont de afirmatiile facute de fostul presedinte al tarii, ramane de subliniat faptul ca , UN NUMAR DE CINCI STRUCTURI ASOCIATIVE ALE MILITARILOR IN REZERVA AU CHEMAT IN JUDECATA UN FOST PRESEDINTE AL TARII, FOST COMANDANT CONSTITUTIONAL AL ARMATEI, PENTRU LEZAREA DEMNITATII SI ONOAREI MEMBRILOR ACESTOR STRUCTURI ASOCIATIVE.
Presedintele FORUMULUI
Gl( rtr) Nicolae GROPAN
Purtatorul de cuvant al FORUMULUI
Col(r) Marian TUDOR
Virgil Bălăceanu

3 comentarii:

  1. O risipa de forte pentru rezultat zero barat. In loc sa puna problema discriminarilor uriase intre rezervisti cu aceeasi situatie juridica dar cu pensii total diferite, cu taierea unor sporuri permanente in avantajul sporurilor conjuncturale, cu anularea efectelor banesti la pensie ale contributiei pentru pensia suplimentara, cu anularea stagiilor muncite in civil pentru multe "catane" cu VECHIME MILITARA MARE samd fortele asociatiilor sunt risipite pentru nimicuri.Multa zgomot pentru nimic!
    PS. Tot aud tot felul de comentatori (si postaci) spunand ca pensiile "garantate " nu pot fi decat cele pe "contributeala".celelalte fiind din categoria "speciale'. In loc sa combata aceste teorii si sa spuna raspicat ca pensiile militare(ale cazonilor nu ale celor ce au activa cam"pe langa")sunt ocupationale nicidecum speciale-asa cum au si altii din structura militara din care cu onoare si noi facem parte.bravii conducatori de osti rezerviste si retragiste se ocupa de maruntisuri.mult zgomot pentru nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua,
    Cauți un împrumut? Oferim împrumuturi la rate ale dobânzii foarte scăzute
    3%. Acordăm împrumuturi tuturor țărilor din lume. Mai jos sunt tipurile de împrumuturi pe care le oferim.
    * Împrumut personal
    * Imprumut corporativ
    * garanția împrumutului
    * împrumuturi negarantate
    * împrumut comercial
    * Împrumut pentru studenți
    * credit ipotecar
    * Împrumut de consolidare
    * Împrumutul pentru angajare
    * Să plătească datoriile împrumutului
    * Credit pentru investiții
    Notă: dacă sunteți foarte interesat de serviciile noastre și impuneți un împrumut, vă rugăm să ne contactați: .... tortoragiuseppe54@gmail.com
    Whatsapp +39 3891124366

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci, in situatia in care se castiga procesul fiecare rezervist se va imbogati degraba si ireversibil cu consistenta suma de 1 leu ! Asa proces, asa procesomani, asa rezultate!

    RăspundețiȘtergere