Rezervistul

marți, 20 iunie 2017

MIE ÎMI PASĂ!

Chiar dacă sunt rezervist, mie îmi pasă de viața militarilor români și urmăresc cu atenție ceea ce se întâmplă în Armata noastră. Îl admir pe Dan Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști, pentru activitatea pe care o depune în interesul acestei categorii de militari și perseverența cu care o face.

El și alți câțiva entuziaști, uniţi si determinati, au arătat că pot „muta munții din loc”, reușind ceva ce nu s-a facut niciodată pentru militarii de la baza armatei: să fie luați în considerare și să fie respectați!
Dar acționându-se „pompieristic” - un principiu binecunoscut și des utilizat în armată, măsurile de redresare și acordare a unor drepturi binemeritate nu au vizat și alte categorii de personal, ajungându-se astfel la această anomalie, în care, soldații, fruntașii și caporalii au solda mai mare ca sergenții, plutonierii și adjutanții! Vă reamintesc domnilor, că suntem în luna iunie 2017, nu în viitor, și nici în trecut.
Redau mai jos poziția corectă și responsabilă a LMMM transmisă prin comunicatul referitor la cele sus menționate.
Conducerea M.Ap.N. trebuie să corecteze urgent această anomalie!

Rezervistul


Comunicatul Ligii Maiştrilor Militari de Marină referitor la efectul produs de aplicarea prioritară a creşterii salariului minim pe economie la militarii profesionişti

Creșterea salariului minim pe economie la suma de 1450/lună și aplicarea prioritară a acestei măsuri în cazul militarilor profesioniști, poate fi considerată ca o măsură socială foarte bună pentru acest segment de personal militar.

Efectul produs însă asupra următoarelor două categorii socio-profesionale aflate în structura piramidală a armatei, și anume: corpul maiștrilor militari și corpul subofițerilor, s-a dovedit a fi total nemulțumitor, stare de fapt explicit și corect motivată de către toți membrii asociați ai ligii aflați în asemenea situație.

Luând act de nemulțumirile provocate prin aplicarea începând cu data de 1 iunie a.c. a cerințelor O.U.G.9/2017, Consiliul Director al Ligii Maiștrilor Militari de Marină comunică următoarele:

1. Consideră că un lucru, o faptă bună sau orice ar fi acea acțiune gândită și făcută să vină în sprijinul cuiva nu trebuie să provoace nemulțumiri altuia, mai ales atunci când atât beneficiarul cât și nemulțumitul își desfășoară activitatea într-o structură a Armatei Române. O.U.G. 9/2017 însă, ale cărei cerințe au fost transpuse în practică începând cu luna iunie, a făcut ca solda unui militar profesionist să o depășească serios pe cea a unui maistru militar sau subofițer, caz unic în armatele lumii moderne! Opinia noastră este că nu se ține cont de cunoscuta și bine stabilită prin legi și regulamente relație financiară existentă între militari, în ecuația acesteea operând gradul militar, studiile, funcția, vechimea.

2. Constatăm că factorii decidenți de la conducerea Armatei Române, deși merită aprecieri pentru efortul depus în a pune în practică un lucru ce se impunea, au făcut acest lucru fără a anticipa efectul negativ ce-l poate produce asupra motivației profesionale a altor segmente profesionale, care, pe bună dreptate, se consideră nedreptățite.


3. Este drept, ajungerea și raportarea veniturilor militarilor profesioniști la noua valoare a salariului minim pe economie se impunea, însă a lăsa așa cum sunt începând cu 1 iunie soldele segmentelor profesionale imediat următoare, urmând ca asupra acestora să acționeze abia de la 1 ianuarie 2018 efectul grilei de salarizare precizat de către Legea salarizării unice, credem că nu este soluția cea mai potrivită.

4. Considerăm ca total nefondate, ba unele chiar răuvoitoare, comentariile și afirmațiile lansate la adresa L.M.M.M. în special în spațiul virtual, autorii, afectați probabil de această lipsă de socotință în aplicarea prematură a O.U.G 9/2017, aducând acuzații lipsite de orice fundament real acestei asociații socio-profesionale.

În speranța că se va găsi cât mai repede acea cale a înțelegerii, reușindu-se astfel să se elimine această atât de nedorită stare de fapt, Consiliul Director al L.M.M.M. îndeamnă la calm, liniște și matură chibzuință pe toți membrii asociați afectați de nedreapta modalitate de plată a drepturilor financiare cuvenite și stabilite de ierarhia militară.

CONSILIUL DIRECTOR AL L.M.M.M.
PREȘEDINTE:
M.m.p.(rz.) EMIL OLTEANU

Comunicatul este disponibil la adresa: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/comunicatul-ligii-maistrilor-militari-de-marina-referitor-la-efectul-produs-de-aplicarea-prioritara-a-cresterii-salariului-minim-pe-economie-la-militarii-profesionisti-633210.html

4 comentarii:

  1. Va multumim pentru postare, dar, vreau sa va spun ca nu a existat si nu exista o informare corecta. Daca un caporal cu 25 de ani vechime, avand gradatia a VII-a, a luat in aceasta luna o solda egala sau mai mare cu 100 de lei decat un Plt Adj, este datorita faptului ca a beneficiat de o marire retroactiva pe 2 luni. De luna viitoare totul va reveni la normal. Toate aceste inechitati se vor rezolva odata cu aplicarea Legii Salarizarii Unice. De aceasta marire a beneficiat si subofiterii pana la gradul de Plutonier. Noi cei din Corpul SGP, nu vom intelege niciodata de ce, camarazii noastri sunt asa de suparati pe noi.... L-115/2017, nu a fost o marire, ci revenirea la normalitate. Nu este normal ca un sergent sau un sergent-major cu gradatia 0 sau 1, sa aiba o solda mai mare decat un caporal cu 25 de ani vechime avand gradatia de vechime maxima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Albu dar acesti sgp de ce nu s-au dus la scoala in toti acesti 25 de ani....eu mm am stat 3 ani in scoala militara pe o solda de 13 lei pe luna...bag de seama ca vi se pare normal ca un sgp cu 25 ani vechime sa ia o solda mai mare ca a unui mm clsI cu 20 ani vechime....Nu am nimic cu aceasta marire a soldelor sgp dar normal era sa se faca o departajare intre categorii.

      Ștergere
  2. Nimeni nu e supărat pe voi, militarii profesioniști, cu atât mai puțin, camarazii voștri, subofițerii și maiștri militari. Supărarea este îndreptată către vârful piramidei, care e mai lat ca baza ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. dar tie ti se pare normal domnule Albu ca un sgp cu 25 ani vechime sa ia un salariu egal (sa excludem ca marirea a fost pe 2 luni) cu al unui mm sau sof cu 30 de ani vechime + scoala militara + unii cu studii superioare?

    RăspundețiȘtergere