Rezervistul

joi, 10 martie 2016

O veste bună!

(Primită prin e-mail, miercuri, 9 martie 2016, de la Ioniță Ștefan  <sir_invest@yahoo.com>)
Bună dimineața stimați colegi!
Vă transmit o veste bună.
Ieri, (08.03.2016, n.rz.) în Comisia de buget a Senatului, s-a reusit introducerea unor amendamente la Ordonanta 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Au fost mai multe amendamente, pentru ca Ordonanata se refera la mai multe texte de lege privind salarizarea. Pe noi ne intereseaza cea referitoare la calcularea  si recalcularea pensiilor  personalului militar. Concret, este vorba de revenirea la procentul de 80 % din baza de calcul (prevazut si de Legea 223/2015) pentru pensia de serviciu, si nu 65 % cat prevedea Ordonanta 57. S-a introdus si o limita superioara de 100% si nu de 85% cat prevedea Ordonanta 57. Dar la aceasta se adauga meritul militar si pensia suplimentara. Va pot spune ca pentru acest amendament a militat foarte mult senatorul Leonardo Badea, care a inteles corect faptul ca, prin acea limitare de 85% prev de Ordonanta 57 se facea o discriminare a militarilor in raport cu alte categorii de personal care beneficiaza de pensii speciale, legi in care limita este de 100%. 
Curios este faptul ca reprezentantii structurilor militare prezente la dezbateri in Comisie (de fapt cei de la M.Ap.N., ca de la Servicii nu a venit nimeni) au sustinut limitarile impuse de Ordonanta 57 si au reprosat senatorilor ca "fac politica si vor sa introduca aceste amendamente pentru a lua voturi".
O pozitie similara a avut si conducerea ACMMR - SRI, cu care am luat legatura pentru a face in asa fel incat, la discutiile din Comisia de buget - finante a Senatului pe teme Ord. 57, sa fie prezent si reprezentantul SRI (cum de altfel, era normal, nu stiu daca si obligatoriu). Mi s-a spus, verde in fata, ca prevederile Ordonantei sunt corecte, ca altfel pensiile noastre ar creste foarte mult si ar deveni "nesimtite".  
Am ramas stupefiat pentru ca eu aveam impresia ca ACMMR apara drepturile militarilor in rezerva si retragere !!!!! Dar m-am convins ca persoane din conducerea  ACMMR nu fac altceva decat sa puna in practica ce li se ordona de sus. Regretabil !!!!
Sper ca Legea de aprobare a Ordonantei 57 sa treaca de plen in aceasta forma, cu amendamentele ce ne privesc.
Dupa aceea va merge in Camera Deputatilor (camera decizionala) unde se zbate pentru drepturile militarilor, printre altii, dep. Nicolae Mircovici, (militar, general, in rezerva).

3 comentarii:

 1. "S-a introdus si o limita superioara de 100% si nu de 85% cat prevedea Ordonanta 57. Dar la aceasta se adauga meritul militar si pensia suplimentara."
  Induceti in eroare cititorii stimabile. Pensia militara si meritul militar se introduc in baza de calcul ...si astfel nu mai au nici o influenta asupra rezultatului final (pentru cea mai mare parte a celor cu vechime mare). Deci furt mascat a cel putin 15 - 20 procente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din păcate, și eu sunt furat, pentru a nu știu câta oară. Din fericire, sau, din principiu, atunci când postez ceva ce nu-mi aparține, nominalizez și sursa. Într-adevăr, este vorba de un furt mascat. Practic, am pierdut "Răbdarea Măgarului", adică exact ceea ce aveam mai de preț.

   Ștergere
 2. cm sea fie o pensie nesimtita pentru cel care pe art 19 coloborat cu art 24 a primit o pensie de 1100 r , cu un calcul de proportionalitate de 60 si nu de 8o, acestia cu vechime mica poate ca munca lor a fost mult mai grea decat a celor cu vechime completa . deci in armata aveti capitani cu pensia nesimtita de 1100 . Asteptam sa vada asta dl MOTOC . pacat

  RăspundețiȘtergere