Rezervistul

vineri, 25 august 2017

Prietenilor mei rezerviști, și nu numai - curriculum vitae

Am onoarea să mă prezint:
Sunt col.(r) Trofimov Ifim, „ultimul comandant” al Batalionului 1 Tancuri „Vlad Țepeș” din Târgoviște.
Spun „ultimul”, pentru că am avut ingrata misiune să desființez această unitate.
„Rezervistul” și adresa de e-mail rezervistul@gmail.com îmi aparțin, dar nu mă erijez chiar în apărătorul intereselor rezerviștilor, pentru că sunt un rezervist neimplicat în politică și fără ambiții de înălțare sau promovare.
Prezint aici unele articole, materiale sau documente care vin în sprijinul nostru, al rezerviștilor. Asupra materialelor preluate nu fac modificări sau comentarii tendențioase, și desigur, precizez autorul sau sursa.
Totuși, majoritatea postărilor sunt personale, cu date reale și poze originale.
Cei care mă cunoașteți, aveți destule dovezi și puteți confirma că nu-mi place să bat apa-n piuă, vorbesc relativ puțin și-mi place să spun lucrurilor pe nume.
Iată, pe scurt, povestea mea: 
Sunt din Mila 23, Delta Dunării și locuiesc în Târgoviște.

Am absolvit Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza în 1978, SMOATcAu „Mihai Viteazu” Pitești în 1981, Cursuri Făgăraș în 1984 și 1989, AISM în 1995, Colegiul de Război UNAp 2007.
Am fost Cdt.Pl.Tc. 1981-1983, Cdt.Cp.Tc. 1983-1989, Șef Stat Major B.Tc. 1989-1993, Of.2, apoi Șef S3/Bg.40Mc. 1995-2001, Cdt. B.1Tc. „Vlad Țepes” (01.08.2001-30.04.2005), Șef S2 la Bz. 2 Log. 2005-2006, Cdt.Dp.129 Mat.Th. 2006-2008.
După 12 rapoarte pentru promovare pe funcție corespunzătoare meritelor, pregătirii și experienței personale, (rapoarte) făcute la 12 apariții consecutive ale Buletinului Informativ al Armatei, mi s-a dat de înțeles că Armata nu are nevoie de mine și am fost trecut în rezervă în decembrie 2008.
În cei peste 27 de ani comandă numai la trupă, am organizat și condus aplicații în Poligoanele Babadag, Cap Midia, Cincu și Mălina/Smârdan. Am participat ca și cdt. detașament militari în termen la înălțarea primelor două reactoare de la Cernavodă, la pozarea cablurilor electrice la Ecluza Cernavodă, la lucrări în agricultură pe câmpurile dobrogene, la diverse lucrări în portul Constanța și Dep.4 Sud. etc.
Actualmente lucrez la SC SILNEF BRAȘOV și sunt șef Depozit Halda de Zgură Târgoviște. Când scriu aceste rânduri am oameni care lucrează chiar sub cuptorul electric ce produce oțel la Târgoviște. 
Mă străduiesc să fiu echilibrat în toate situațiile, fapt pentru care nu există riscul să jignesc sau să nedreptățesc pe cineva, aici sau oriunde. 
De aceea, nu am răspuns și nu voi răspunde acelora care îmi cereți răspunsuri pe care nu le cunosc și nici celor care nu merită răspuns. Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi șterse fără a fi nevoie să dau explicații cuiva.
În speranța că am fost pe înțelesul tuturor, vă asigur de respectul, prețuirea și prietenia mea.





12 comentarii:

  1. Buna Adriane! Comentariul tau este ok, in general, poate ar fi fost bine sa si specifici macar locatiile, functiile indeplinite pana la pensionare, eventual grupele de munca, asa pentru comparatie cu activitatea domnului colonel (rz) Trofimov Ifim in MApN, dar si ulterior, la firma privata care asigura mentinerea echilibrului ecologic in apropierea unei zone intens populate. In acest fel, poate chiar ai primi o oferta de lucru la varsta pe care o ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru cei trecuți de 50 de ani, a găsi de lucru chiar este o mare problemă. Iarăși, o spun din proprie experiență.

      Ștergere
    2. Programator. Toata perioada activa.
      Ce mai este de comentat?

      Cu stima,
      Adrian.

      PS. M-am grabit, am uitat sa intru in cont.

      Ștergere
    3. Atentie, eu ma descurc bine cu pensia mea.
      Chiar la varsta mea, as fi bucuros sa pot programa. Domeniul este foarte interesant.
      Poate nu sunt suficient de insistent(sau pregatit? - gurile rele)

      Adrian.

      Ștergere
    4. Programator în informatică, meserie cautata si foarte bine platita la Continental Corporation. Daca cunoasteti engleza si/sau germana, cu siguranta de reusita puteti aplica pe un job la Continental ! Trebuie doar sa aveti disponibilitatea de a va reloca pe zonele de lucru din Romania ale firmei Continental.

      Ștergere
  2. Mulțumesc! Este bine să ai o activitate care să te mențină în formă. A ieși la pensie mai devreme este un avantaj doar aparent. E OK numai dacă ai probleme cu sănătatea. Dar chiar și atunci trebuie să cauți să faci ceva util. Dacă ai ieșit la pensie și rămâi cu remușcări sau frustrări, lipsa de activitate și tentațiile nocive îți vor pune sănătatea în pericol. Mai mult, va trebui să faci față unor noi provocări la care nu te-ai fi așteptat și să treci cu vederea invidia celor din jur. Acum, când știu din proprie experiență ce sentimente te încearcă atunci când vezi schimbarea nu a ta, ci a celor pe care până mai ieri i-ai considerat apropiați sau chiar prieteni, nu recomand nimănui să se grăbească să iasă la pensie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cei peste cinci ani până acum de activitate în producție, în viața civilă/mediul privat, constituie pentru mine o experiență extraordinară. Desigur, privațiunile suportate în armată și pregătirea militară de care am beneficiat au făcut ca munca pe care o depun acum să mi se pară un fel de recreere sau distracție, dar și dacă m-aș întoarce în armată, altfel aș vedea lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule colonel Trofimov,
    Vă rog să-mi îngăduiți o observație făcută maiorului(r) Olescu!

    Dumnealui mă hărțuiește continuu în blogul domniei sale. La fiecare pagină în subsol
    afirmă că eu și încă o persoană am fi bolnavi psihici.

    Domnule Olescu,
    Fapta dumitale se numește hărțuire publică și este pedepsită de Codul Penal.
    Te avertizez că voi face plângere penală!
    Te rog să ștergi referirea la mine și renunț la o eventuală plângere penală!

    Domnule administrator,
    Cu stimă.

    Adrian

    PS.
    Sunt nevoit să-mi protejez datele personale.
    Olescu nu știe ca datele personale trebuie protejate.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ toți
    Vă rog insistent ca să nu vă spălați rufele murdare pe blogul meu.
    Laitmotivul blogului este PATRIE, ONOARE, DEMNITATE!
    Faceți un mic efort ca să-l înțelegeți!

    RăspundețiȘtergere
  6. Și chiar dacă nu-l înțelegeți,
    vă cer ca să-l respectați!

    RăspundețiȘtergere
  7. Faptul că dumneavoastră îmi cereți să șterg un comentariu, echivalează cu o acceptare a principiilor mele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Atentie:

    "Insulta in Codul Penal:
    Art. 205. Atingerea adusă onoarei ori reputației unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocură, se pedepsește cu amendă.
    Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul când se atribuie unei persoane un defect, boală sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebuie relevate.
    Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
    Împăcarea părților înlătură răspunderea penală.
    "

    Aviz amatorilor de insulte gratuite...

    RăspundețiȘtergere