Rezervistul

marți, 29 aprilie 2014

Ziua Veteranilor de Război sărbătorită la Târgovişte


   
 Astăzi, 29 aprilie 2014, în cazarma Teiş din garnizoana voievodală Târgovişte, de Ziua lor, Veteranii de Război au fost cinstiţi şi onoraţi pentru faptele lor de eroism. Alături de eroii neamului, Veteranii de Război sunt cei datorită cărora avem o ţară şi un nume. Printr-un ceremonial ostăşesc şi religios simplu, dar emoţionant, s-a dat glas sentimentului de recunoştinţă şi s-a prezentat onorul acestor bravi ostaşi care au trăit ororile războiului, luptând pentru patrie şi care, pe zi ce trece, rămân tot mai puţini.









2 comentarii:

  1. Respectul nostru! Le dorim multa, multa sanatate!!!
    Cu mult respect si admiratie pentru eroismul lor, col.rz. Dorel Pietrareanu

    RăspundețiȘtergere
  2. "Patriot poţi să fii în mai multe ţări la rând, azi eşti patriot aici, mâine în Germania, poimâine cine mai ştie unde?. Dar eşti patriot, căci odată cu cetăţenia pe care ţi-o acordă, legile oricărei ţări te obligă să fii patriot. A fi patriot este o datorie cetăţenească.
    A fi naţionalist este o stare de graţie. Nimeni nu-ţi poate pretinde să fii naţionalist aşa cum nu-ţi poate cere să fii talentat sau genial. A fi naţionalist este un noroc, pe care nu-l au prea mulţi".
    Veteranii de război, ne-au învăţat lecţia nationalismului, că iubirea de ţară se măsoară prin sacrificiul şi determinarea de a-ţi apăra patria atunci când este nevoie. Ei, vetreanii, sunt un reper moral pentru noi, au luptat vitejeşte în război şi au trecut cu demnitate peste toate greutăţile vieţii. În memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale ... respect si admiratie Lt.col.(r) Ioan BRINCOVEANU

    RăspundețiȘtergere